Templul Ursitelor de la Sinca Veche, un străvechi Portal către alte lumi

Unii cercetatori afirma ca, Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca, cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni.

La poalele Fagarasului, in stravechiul sat romanesc  Sinca Veche, se afla Manastirea Sapata in Piatra,cunoscuta drept Templul Ursitelor, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie.

Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.
 
Sinca Veche atrage numerosi cautatori spirituali, arheologi, speologi, radiestezisti, precum si o multime de curiosi dornici sa li se implineasca dorintele, dupa cum spun legendele locului. Aceasta atractie se datoreaza unui lacas controversat cunoscut sub numele de "Templul Dorintelor."
 
 
Unii cercetatori afirma ca, Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca, cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni.
 
Dealul de langa Sinca Vech are o forma piramidala si detine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialistii agronomi au incercat sa cultive pe acest pamant, insa solul pare ca si cum ar fi iradiat in urma aterizarii unei nave extraterestre. Mai mult, la cativa kilometri de drumul care duce spre templu, se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat cu cativa metri deasupra reliefului inconjurator. Aici exista un fel de terase, precum interiorul unei cetati sau asezari fortificate. Sa fie acestea ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic?
 
Unii specialisti in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant si energii foarte puternice, dupa cum rar le-a fost dat sa vada.
 
Deseori in aceasta zona se petrec niste fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, inclusa in paginile unei publicatii locale, "Monitorul de Brasov", prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare dupa bunul ei plac. Vizionand materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenti nu le vazusera in pestera in momentul filmarii. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepartat o mana de lumina stravezie.
 
Atrasi de misterul locului aici sosesc oameni din toata tara si din toate colturile lumii. Americani, japonezi, italieni, romani din tara Fagarasului sau din toate regiunile tarii, oameni batrani, bonavi, mame cu copii, tineri in cautare de alinare sau de senzational vin la templul facator de minuni. S-a observat cadorintele se implinesc cel mai bine in trei zile din an: de Sfantul Gheorghe, la Lasata Secului de Pasti si la Schimbarea la Fata.
 
Sursa:Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi.
 http://www.infobraila.ro/2015/02/templul-ursitelor-de-la-sinca-veche-o-poarta-catre-alte-lumi/
 
 
Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi unde rugile sunt auzite
 
La 45 km de Brasov si 22 de Fagaras se afla Manastirea rupestra de la Sinca Veche,judetul Brasov, un lacas cunoscut si sub numele de „Templul Ursitelor”, sau „Manastirea sapata in piatra”. Este un loc inconjurat de legende si fenomene paranormale, care atrage turistii ca un magnet.
 
Conform specialistilor, ansamblul rupestru are o vechime de peste 7.000 de ani si a fost creat de civilizatia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor. Prima mentiune documentara dateaza din secolul al XII – lea.
Sapata in piatra
Lacasul este compus din incaperi de cult, altare cu sculpturi deosebite, simboluri ca cel asemanator lui Yin-Yang sau steaua lui David. Este in intregime sapata in piatra si compusa din doua biserici, trapeza si bucataria manastirii rupestre.
Arhitectura celor doua biserici, ale manastirii, este deosebita, de aceea cei mai multi cercetatori sustin ca nu este o constructie crestina. Unul din elementele inedite ale manastirii, este turla bisericii. La constructia acesteia a fost folosita gresie moale si este ridicata din interiorul incintei.
Turnul interior are 10 m lungime si se termina cu o mica fereastra, prin care o raza de lumina cade exact pe altar.
Legendele de la „Templul Ursitelor”
Grota din Sinca Veche este faimoasa pentru fenomenele paranormale, viziuni si vise premonitorii, dar si pentru faptul ca dorintele credinciosilor ce se roga in templu se adeveresc. Tocmai datorita legendelor si misterelor ce invaluie zona, a si primit denumirea de „Templul Ursitelor”.
Iata cateva dintre legendele create in jurul Templului Uristelor:
------------------------------------------------------
 
 
Templul Ursitelor - The Hidden Temple
 
 “Templul Ursitelor”: se afla sub Dealul Plesu, din apropierea satului Sinca Veche. Se zice ca cine doarme macar si cateva minute in templu sau in apropierea lui capata forte noi si devine mai puternic.
Locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a întemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor.
Grota, scobita in gresie la poalele dealului, impresioneaza ochiul prin forma ei stranie. Locul este impodobit cu icoane, flori de munte si candele care nu apuca sa se stinga niciodata.
In vechime, Grota Ursitelor a fost folosita ca loc de refugiu si rugaciune pentru calugarii ardeleni haituiti de Maria Tereza si obligati sa treaca la catolicism.
Nimeni nu mai stie cine a sapat, cine s-a rugat ori cine a slujit in biserica de piatra. Cat din povestea de la Sinca Veche e adevar si cat fictiune? Poate nici nu e cazul sa cautam un raspuns.
De ramas, atat a ramas: un templu cu doua altare sapate in inima stancilor, poate mai batran decat crestinismul si unde se petrec lucruri stranii. Poate ca e acolo o poarta catre alte lumi, poate sa fie semnul unei divinitati pagane, niste urme miraculoase ori poate un mesaj al vreunui alt univers, poate doar un basm...
Loc de rugaciune predacic? Controversele despre originea templului sunt numeroase. Este acolo o manastire crestina ascunsa, sau un vechi templu dacic ori poate preistoric? Oamenii il considera crestin.
Sa fie vorba de ruinele unei asezari dacice? Cel mai ciudat lucru din ”Biserica cu doua altare” de la Sinca este simbolul cioplit in locul cel mai indepartat de intrare, un loc unde lumina de-abia ajunge.
Straniul simbol, nemaiintalnit nicaieri in aceasta forma, reprezinta steaua cu sase colturi a lui David, avand in mijloc semnul ”Yin - Yang”, semnul filozofiilor Extremului Orient. Oare ce putea insemna aceasta alaturare de simboluri? Caror zei se inchinau constructorii "Templului Ascuns"?

Sursa: http://www.totpal.ro/templul-ursitelor-de-la-sinca-veche-o-poarta-catre-alte-lumi-unde-rugile-sunt-auzite/
 
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin