Sub Sarmisegetusa Regia se află un oraş subteran de mărimea Bucureştiului

Dacii au fost un popor misterios, care au construit o civilizație importantă şi solidă. Capitala dacică Sarmizegetusa Regia ascunde mai multe mistere decât își poate imagina orice istoric contemporan.

 

Dacii au fost un popor misterios, care au construit o civilizație importantă şi solidă. Capitala dacică Sarmizegetusa Regia ascunde mai multe mistere decât își poate imagina orice istoric contemporan. Cel puțin această este o teorie care se bazează pe mai multe cercetări, dar și descoperiri realizate la începutul anilor ’90.

Nu este greu să ne imaginăm că dacii, în nevoia lor de supraviețuire, dar și datorită cunoștințelor avansate în anumite domenii, să fi construit orașele după o strategie interesantă. Astfel, se vehiculează ideea că sub capitala dacică ar exista un oraș subteran, de dimensiunile Bucureștiului.

De asemenea, și sub alte așezări dacice se găsesc diverse structuri subterane care ascund pe lângă aur și alte bogății și diverse materiale cu adevărat importante pentru istorie.

În 2001, generalul de divizie în retragere Vasile Dragomir declara pentru presă că că în zona Vârtoape, din Teleorman, pe o suprafaţă de 4 km pătraţi, au fost descoperite 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, precum şi incinte paralelipipedice, modificate de mâna omului, care comunicau între ele, dar şi cu platoul de deasupra prin drumuri antice. Din aceste locuri pornește un tunel care face legătura cu orașul subteran din Sarmizegetusa Regia.

Vreau să subliniez că în urma măsurătorilor noastre a rezultat că în zona Vârtoape şi în imediata apropiere se află vestigiile cele mai importante ale complexului, inclusiv sanctuare, construcţii cu o vechime mai mare decât cele de la Sarmizegetusa”, declara la vremea respectivă generalul Vasile Dragomir.

Localnicii din Vârtoape nu sunt nici ei străini de aceste secrete subterane pe care dacii le-au ascuns atât de bine de-a lungul vremii. Aceste zvonuri ciudate i-au împins pe specialiștii de la BBC şi Discovery să scaneze întreaga zonă cu o tehnologie prin satelit. Nu se poate spune cu exactitate dacă echipele de cercetători au obținut un rezultat pozitiv, dar este la îndemâna oricui să înţeleagă că misterul orașelor subterane, cât și cel al tunelelor care se întind pe distanțe impresionante se bazează nu doar pe legende, ci şi pe anumite descoperiri interesante.

Povestea a căzut într-o stare de uitare pentru că nimeni nu mai pare interesat de a face lumină cu privire la aceste zvonuri. Poate că nepăsarea autorităților cumulată cu ignoranța generală fac că misterul orașelor dacice să rămână pentru încă o perioadă de timp bine ascuns în pământul bătătorit de trecerea mileniilor.

Sursa:http://www.efemeride.ro/sub-sarmisegetusa-regia-se-afla-un-oras-subteran-de-marimea-bucurestiului


Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin