Străjerii din Muntii Retezat - Godeanu

Doi daci de piatră din Munții Retezat povestesc despre vremuri încărcate de taine.

Vezi galerie foto


stanci 1

Cineva spunea la un moment dat că pământul acestor locuri este atât de încărcat încât, orice popoare străine ar veni să se așeze aici, el va continua să nască geto-daci. Dincolo de metafora din text, trebuie să spunem că locurile au puterea lor și că munții vechilor geto-daci poartă cu ei încărcătura unor vremuri, a unor oameni și a unor fapte ce nu vor putea fi șterse niciodată din memoria subconștientă a acestui neam. Câmpul morfogenetic din care ne hrănim cu toții este prea puternic și, mai devreme sau mai târziu, va fi suportul unei treziri a conștiinței naționale.

În contextul celor spuse mai sus, e o bucurie să vezi că natura vrea parcă să ne transmită mesaje de demult, vrea să ne țină aproape de rădăcinile noastre adevărate… În munții Retezat, două stânci așezate față în față, par să aibă chipuri de daci. Oare cândva  un Burebista, un Deceneu sau un Decebal or fi trecut pe acolo să le asculte povestea?

Îi mulțumim lui Rareș Dominte pentru imaginile cu acești “daci bătrâni”. El a fost acolo și a stat de vorbă cu ei…

stanci 2

stanci 3

stanci 4

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/01/23/doi-daci-de-piatra-din-muntii-retezat-povestesc-despre-vremuri-incarcate-de-taine-galerie-foto/

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin