Muntele sacru al dacilor despre care a scris Jules Verne

La anumite ore ale zilei, un munte din România dispare cu totul. Este doar unul din misterele Vârfului Gugu, din Munţii Godeanu. Înalt de aproape 2.300 de metri, acesta se găsește în locul unde se întâlnesc Banatul cu Oltenia și Transilvania.


Misterele Muntelui Gugu despre care au scris Jules Verne și Victor Kernbach

La anumite ore ale zilei, un munte din România dispare cu totul. Este doar unul din misterele Vârfului Gugu, din Munţii Godeanu. Înalt de aproape 2.300 de metri, acesta se găsește în locul unde se întâlnesc Banatul cu Oltenia și Transilvania.
 
Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă jură că au văzut vârful dispărând sau că au surprins un soi de explozii de lumină ţâşnind din munte. E cunoscut faptul că la începutul anilor 90 a avut loc în zonă o expediție inițiată de mai mulți cercetători, care au observant fulgere globulare, consemnând și că nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”.
 
 
Cunoscutul scriitor și specialist în mitologie Victor Kernbach  a abordat muntele Gugu în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, susținând că acest vârf este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale Planetei. De asemenea, și mai celebrul scriitor Jules Verne, în romanul „Castelul din Carpaţi”, plasează povestea în această zonă.

 
 
Gugu este cel mai înalt vârf din Munţii Godeanu (2.291 m). Energiile lui Zamolxe prelungesc viața celor de pe acest munte.
 
Cunoscut drept Muntele sau Vârful Gugu,  masivul este, de veacuri, înconjurat de mistere și legendele aferente. Localnicii le povestesc în șoaptă turiștilor că, la anumite ore, muntele dispare. Dincolo de asta, gugulanii sunt dovada vie a faptului că aerul sănătos și încărcătura energetică din zonă asigură o longevitate aparte.
 
O legendă spune că muntele e sfânt, deoarece aici a trăit Zamolxe. Tot aici, se spune că Decebal şi-ar fi ascuns o mare parte din comoară.
 
Fenomene stranii: globuri de foc și peștera în care se văd stelele, ziua
 
În anumite momente ale zilei, pe Vârful Gugu are loc un fenomen meteorologic complex care face ca acesta să dispară în ceață. Ajunși pe munte, turiștii dau de blocuri de granit prăvălite, ce formează Cracul Peșterii, unde se crede că ar fi stat Zamolxe. 
 
Aici  se petrece un alt fenomen neobișnuit: din peșteră se pot studia stelele ziua, nu doar noaptea, datorită unui straniu fenomen de reflexie a razelor solare, care permite vizualizarea lor chiar dacă soarele strălucește pe cer, așa cum se poate întâmpla și din fundul unei fântâni.
 
Alte fenomene stranii se petrec chiar în vâțrful muntelui sunt relatate de turiști. Nu puțini sunt aceia care povestesc că au văzut vârful cum dispare sau explozii de lumină care au țâșnit din munte, ori că aparatele de fotografiat și camerele de filmat pe care le-au folosit în anumite momente nu au înregistrat nimic. 

surse: http://romania-misterioasa.blogspot.ro/2016/12/muntele-sacru-al-dacilor-despre-care-au.html
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin