TABARA PENTRU COPII IN RETEZAT “PE URMELE DINOZAURILOR”

Urmati-ne pasii in Muntii Retezat unde veti avea un program frumos, jocuri de autocunoastere, de explorare, drumetii, foc de tabara, legende si povesti noi, tehnici de supravietuire, adaptare la nou, socializare.

1 July - 7 July 2018, 1 July - 7 July 2019
ÎNSCRIE-TE

                      TABARA DE CERCETASI IN RETEZAT “PE URMELE DINOZAURILOR”

                                                         01 – 07.07.2019

 

In acest an organizam tabara in Retezat cu copii intre 7- 15 ani . Poate ca nu intamplator Retezatul este izvorul atator povesti fascinante despre haiduci, domnite si zmei inaripati caci e ceva magic in acel fior de legenda si de basm care ni se strecoara in suflet de cate ori ajungem aici. 

Va invitam sa aflati despre cea mai frumoasa vacanta, o vacanta care va ramane in sufletul copiilor. Este genul de vacanta pe care o recomandam tuturor copiilor, unde ei isi gasesc preocupari pline de profunzime pe poteci de munte.

Urmati-ne pasii in Muntii Retezat unde veti avea un program frumos, jocuri de autocunoastere, de explorare, drumetii, foc de tabara, legende si povesti noi, tehnici de supravietuire, adaptare la nou, socializare.

Pensiunea de 3* este situata la poalelele Muntilor Retezat intr-o atmosfera de legenda, aproape de Castelul din Carpati a lui Jules Verne.

Perioada - 01.07. – 07.07.2019

Tariful - 1200 lei/participant, care contine:

- cazare si masa (3 mese pe zi, iar pentru tura de o zi vom pregati pachet pentru 1 zi;
- traseele si drumetiile in Rezervatia Parcului National si in Tara Hategului
- taxe de intrare in Parc Aventura din Rausor, cetatea Colti, Sarmisegetuza Ulpia Traiana
- un cadou surpriza.

           -1150 lei/participant  pentru frati si copiii ce au participat la minim 1 tabara cu noi.

 

Echipament obligatoriu : bocanci sau gheata sport inalta peste glezna, cu talpa rezistenta, pelerina de ploaie din cauciuc/plastic, rucsac de capacitate mica, 2 haine groase (pulover, polar), caciula, lanterna sau frontala.

Transportul se face cu trenul - plecarea din Bucuresti – Subcetate  cu insotitori de grup: Lavinia Mateescu si Vasile Titu. Pentru ceilalti copii din alte orase transportul este individual. 

Rezervarea unui loc in aceasta calatorie se va face prin achitarea unui avans de 400 Ron pana la 2februarie 2019.

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la unul din nr.de tel: 0771 056 055/ 0740056391, pe e-mail: mateescu_lavinia@yahoo.com, sau pe site:

http://taraluizalmoxe.ro/ 

Traineri coordonatori :

   Lavinia Florentina Mateescu:

Vasile Titu - Calauza noastra in tinuturile dacilor. S-a nascut, a copilarit si traieste pe aceste meleaguri. Cunoscator si povestitor desavarsit de basme si legende despre daci. Diploma de Excelenta ca organizator de tabere eliberata de Gifted Education in 2011.
Invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte. Dupa seria de intâlniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru in 2010 -2011, cu scopul de a îi familiariza pe copiii cu abilitati inalte cu dialogul cu personalităti autentice si modele de comportament in viată, cu succes social, profesional sau uman, Vasile a mai fost invitat sa sustina si cateva seminarii in Bucuresti la Ceainaria Serendipity in 2011, 2012, 2013 si numeroase Seri de Povesti pentru copii si parinti din 2014, pana in prezent.

      Trasee si obiective turistice     

Parc Aventura Rausor

 Vârful Retezat si lacul Bucura, lacul Ana

   Barajul Râu Mare Retezat – cel mai mare baraj de arocamente din țară cu apa albastra -verzuie

 Stana de unde se vede panorama celor 3 baraje si varful Retezat dupa cum am atasat pozele

Sarmizegetuza Ulpia Traiana – capitala provinciei romane Dacia veche de aproape 2000 de ani

   Biserica  Densuș –  sec. 13 –  una dintre cele  mai vechi  biserici de piatră din România

   Rezervația de zimbrii Hateg

  Castelul Corvineștilor –  este considerat una dintre cele mai vestite proprietăţi ale lui Iancu de Hunedoara şi unul din cele mai importante monumente de artă feudală gotică din Europa, devenind de-a lungul timpului un punct de maximă atracţie turistică. Construit în secolul al XV-lea

Castelul Colț si mănăstirea Colț – 30 de minute urcare până la castelul din Carpați, sunt dovezi ca ar fi castelul despre care a scris Jules Verne   
Biserica Sânpetru veche de 700 de ani.

 Muzeul  dinozaurilor – ouăle de dinozauri pitici gasiti in tara Hategului

 

 

ÎNSCRIE-TE
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin

ÎNSCRIERE

TABARA PENTRU COPII IN RETEZAT “PE URMELE DINOZAURILOR”