ŞEZĂTOARE DE FLORII CU VASILE SARMI

Va invitam duminica, 24 APRILIE 2016, incepand cu orele 16:00 la o sezatoare speciala cu traditii si obiceiuri de Sf. Gheorghe si Florii. Invitat : Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetusa Regia.

Vezi galerie foto
24 April - 24 April 2016
Ceainaria ARTea
FINALIZAT
ȘEZĂTOARE DE FLORII CU VASILE SARMI


Unde: Ceainaria ARTea , str. Amiral Vasile Urseanu, nr.1, Bucuresti 

Va invitam duminica, 24 APRILIE 2016, incepand cu orele 16:00 la o sezatoare speciala cu traditii si obiceiuri de Sf. Gheorghe si Florii.

 Invitat : Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetusa Regia. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Vasile este un povestitor autentic despre locurile sacre ale dacilor si vine sa ne spuna legende si povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. Povesti… povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ele minunea creatiei, creand.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.

Pret de cateva ceasuri vom depana amintiri, vom vorbi despre traditii si obiceiuri de Sf. Gheorghe si Florii si multe legende si povesti. 

Pret: Tip donatie. Consumatia se plateste separat.

Inscrierile se vor face pe site http://taraluizalmoxe.ro/ sau la nr. de telefon:  0734971919 / 0760027944.


Pentru mai multe informatii si articole despre daci intrati pe site sau pe:

https://www.facebook.com/initieri.zalmoxiene

Mai multe detalii despre noi:
Echipa
Vasile Sarmi
Initieri zalmoxiene 

Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin