Seara de legende si povesti dacice cu Vasile Sarmi

“Ma numesc Vasile Titu, pentru cei ce ma cunosc – Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetuza Regia si te astept cu inima deschisa la o Seara de Povesti cu totul speciala MIERCURI , 5 SEPTEMBRIE 2018 ORA 18:00 LA BUCURESTI .

27 July - 27 July 2018, 28 July - 28 July 2018, 5 September - 5 September 2018
FINALIZAT

              – Seara de legende si povesti dacice cu Vasile Sarmi -

MIERCURI 5 SEPTEMBRIE 2018 ORA 18:00 LA BUCURESTI


“Ma numesc Vasile Titu, pentru cei ce ma cunosc – Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetuza Regia si te astept cu inima deschisa la o Seara de Povesti cu totul speciala.

Am revenit printre voi pentru a continua serile de povesti despre daci si credinta lor, despre mituri si CREDINTE STRAVECHI, cum se spunea mai demult – povesti la gura sobei."

In deschidere o calatorie in lumea sunetelor, cu Catalin Marinca

Catalin Marinca este ghidul perfect intr-o lume mistica a sunetului ce te ridica, echilibreaza, vindeca, impamanteaza, te poarta dincolo de aici si acum. Vom avea ocazia sa il auzim pe Catalin cum conduce energia sunetului in structurile noastre, ajungand unde este nevoie si lucrand in mod divin, cat este necesar.

Cuvintele mangaie , cuvintele pot sa creasca spiritualitatea unui om si sa-i aminteasca cine este cu adevarat.

Cuvintele lui Zalmoxe vin cand nu te astepti. El e langa tine in tot momentul, nu trebuie sa le asculti, ele doar iti trec pe la ureche, tu trebuie sa le intelegi. cuvintele vin , gandurile vin , toate sunt trecatoare, asculta-ti subconstientul si nu asculta de minte. 

Vom vorbi despre adevar! Vom incerca sa gasim adevarul despre daci din povestile aflate de mine de la batranii satului si intrebarile voastre sau din ceea ce ne graiesc in sufletele noastre personajele povestilor.Vom descoperi in noi puterea de a sti de ce ne aflam Acum si Aici.”

Vom vorbi  despre mesajul dacic si legende ale dacilor si legatura lor cu Marele Preot Zalmoxe,  legenda Ielelor ( Legenda preoteselor initiate de mici) .
Veti vedea ca legendele se imbina cu istoria veche .
Prin aceste mici istorioare, legende si povesti dacice, Vasile SARMI vrea sa va reaminteasca despre credinta dacilor , despre iubirea de tara. 

Cei interesati sa vada cetile de la Sarmisegetuza Regia sunt invitati intr-o calatorie cu totul speciala de Echinoctiul de toamna la Sarmisegetuza Regia si VF GODEANU -KOGAION 21 -23 septembrie 2018.  Veti putea vedea chiar voi ca cetatile sunt asezate ca un mesaj al dacilor catre cosmos.
Cei care isi doresc sa vina in alta perioada cand au concediu si cei ce vor sa vina cu grup separat rog sa ia legatura cu noi telefonic.

***

Despre Vasile Sarmi:

Vasile Sarmi, a fost invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii din povestile istorice de la Constantin Daicoviciu, Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, si al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

VASILE SARMI vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 
Povesti… despre blajini si iele,despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

***
Donatia recomandata la seara de povesti este 80 lei/ persoana in care aveti inclus un Ceai aromat .  Copiii care au fost cu noi in tabara "Pe urmele stramosilor daci" au gratuitate.

***
Pentru participare va rugam sa va inscrieti pe site-ul http://taraluizalmoxe.ro/cu mesajul INSCRIERE  " legende si povesti dacice cu Vasile Sarmi" sau la nr de tel 0771 056 055.
Adresa locatiei va fi transmisa prin e-mail tuturor persoanelor inscrise.

Mai multe articole si legende despre Iele,  preotesele lui Zalmoxe, dar si alte legende si noutati despre daci puteti citi pe site-ul : http://taraluizalmoxe.ro/

Vezi si  ultimele locuri in Calatoria initiatica in Muntii Bucegi la Sfinx 7 -9 . 09.2018 si 28 - 30 . 09.2018   
pe site sau pe facebook: initieri zalmoxiene/ Tara lui Zalmoxe.

Vrei sa vii intr-o calatorie initiatica sa-ti afli radacinile neamului stramosesc ? 

Paseste alaturi de noi Pe urmele stramosilor nostri daci in perioada 07 - 09 SEPTEMBRIE 2018 si 28 - 30 SEPTEMBRIE 2018 in Muntii Bucegi la Cascada 7 Izvoare, Lacul Scropoasa, Cheile Zanoaga, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului, Padina, Pestera Ialomitei, Schitul Pestera, Sfinxul si Babele si un loc misterios cu incarcatura energetica mare . Programul este unul flexibil in functie de grup si vreme.

Vino cu noi intr-un loc de poveste, in Tara Luanei (Muntii Buzaului) in perioada 15 - 16 SEPTEMBRIE 2018 SI 13 - 14 OCTOMBRIE 2018 la Complexul de asezari rupestre de la Bozioru -Alunis: Fundu Peşterii, Agatonul Nou, Agatonul Vechi, Chilia lui Dionisie Torcătorul, Bisericuta lui Iosif, la Trovantii( Babele) din Buzau, Muzeul Chihlimbarului din Colti, Biserica rupestra de la Alunis, in masura timpului disponibil.

Urmeaza-ne in perioada Echinoctiului de Toamna 21 - 23 Septembrie 2018 pe Vf. GODEANU Kogaion( in functie de vreme) si la cetatile dacice : Sarmisegetusa Regia, Cetatuia Costesti, in masura timpului disponibil. 

Vârful Godeanu( 1656 m) este Muntele Sacru al Dacilor, numit şi Kogaion. Energia pasului, a soarelui si a locurilor in care vei merge, iti vor indrepta gandurile spre lucrurile simple, iti vor arata rosturile in viata ta, altele decat iti dicteaza mentalul tau sa faci. 
Vizitand cetatile dacice vei intelege ca dacii prin constructiile lor ne-au lasat un mesaj. Acesta va fi mesajul sufletului tau, care te va apropia de stramosii nostri daci care traiau in perfecta armonie cu natura si cu cosmosul.

Din inima Daciei, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi să te naşti a doua oară, poţi să zbori unde visezi, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. ESTI TU INSUTI!

Iti doresti cu adevarat sa vii cu noi intr-o calatorie pentru sufletul tau ?
 Confirma-ti locul pana la 5 septembrie 2018 la nr. de telefon: 0771 056 055 si pe site-ul : http://taraluizalmoxe.ro/evenimente 

Zamolxe e cu noi, in Dacia strabuna!Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin