Seara de legende si povesti cu Vasile Sarmi -

Va invitam duminica, 22 aprilie 2018, la o seara de legende si povesti sa ne cunoastem stramosii prin povestea nemuritoare a sangelui din care ne tragem. Viata Dacilor vesnici ne va fi dezvaluita in legendele aduse de un povestitor autentic de la Sarmisegetuza Regia.

22 April - 22 April 2018
FINALIZAT


Va invitam la o seara de legende si povesti sa ne cunoastem stramosii prin povestea nemuritoare a sangelui din care ne tragem. Viata Dacilor vesnici ne va fi dezvaluita in legendele aduse de un povestitor autentic de la Sarmisegetuza Regia.

– Seara de legende si povesti cu Vasile Sarmi -
- DUMINICA 22 APRILIE 2018 ORA 17:00, Bucuresti


“Ma numesc Vasile Titu, pentru cei ce ma cunosc – Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetuza Regia si te astept cu inima deschisa la o Seara de Povesti cu totul speciala.

Am revenit printre voi pentru a continua serile de povesti despre daci si credinta lor, despre mituri si obiceiuri populare, cum se spunea mai demult – povesti la gura sobei.

Vom vorbi despre adevar! Vom incerca sa gasim adevarul despre daci din povestile aflate de mine si intrebarile voastre sau din ceea ce ne graiesc in sufletele noastre personajele povestilor.Vom descoperi in noi puterea de a sti de ce ne aflam Acum si Aici.”

Vom vorbi despre stiinta pastrata din vremea dacilor, despre calendarul dacic si precizia amplasarii cetatilor dacice si legende ale dacilor, precum Legenda Lupului Alb.

Cei interesati sa vada cetile de la Sarmisegetuza Regia sunt invitati intr-o calatorie la Sarmisegetuza si alte cetati dacice, chiar de 1MAI 2018. Veti putea vedea chiar voi ca cetatile sunt asezate ca un mesaj al dacilor spre cosmos.
***

Despre Vasile Sarmi:
Vasile Sarmi, a fost invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Constantin Daicoviciu, Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, si al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

VASILE vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 
Povesti… despre blajini si iele,despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

***
Participarea recomandata la seara de povesti este 100 lei/ zi.

***
Pentru participare va rugam sa va inscrie-ti pe site-ulhttp://taraluizalmoxe.ro/ cu mesaj La Seara de Povesti sau la nr de tel 0771 056 055.

Spatiul este limitat, astfel ca vom confirma rezervarile in ordinea inscrierii pe site. In cazul unui numar mare de solicitari, vom programa inca o zi de legende si povesti . Va multumim !

Adresa locatiei va fi transmisa prin e-mail tuturor persoanelor inscrise.
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin