REVELION IN INIMA DACIEI, SARMISEGETUSA

Stramosii ne cheama sa reaprindem in noi flacara stramoseasca. Aceasta calatorie de Revelion in Inima Daciei este pentru toti aceia care simt chemarea Lupului Alb si a stramosilor daci si pentru toti cei care vor sa se intalneasca cu “mosii” acestor tinuturi de la Sarmisegetusa Regia. Înălțarea in anul 2017, e darul nostru, pentru a fi Împreună.

Vezi galerie foto
30 December 2015 - 3 January 2016, 29 December 2016 - 2 January 2017
SARMIZEGETUSA REGIA
FINALIZAT

      Strămosii ne cheamă să reaprindem in noi flacăra strămosească.  Aceasta calatorie de Revelion in Inima Daciei este pentru toti aceia care simt chemarea Lupului Alb si  a stramosilor daci  si pentru toti cei care vor sa se intalneasca cu “mosii” acestor tinuturi de la Sarmisegetusa Regia. 

  Înălțarea in anul 2018,e darul nostru, pentru a fi Împreună. Astfel, cream un portal de Lumina si Iubire, prin intermediul căruia, pasim binecuvantati in vibrația Noului An, impreuna cu Vasile Aurel, om al locului de acolo pe care il sarbatorim.

        Din inima Daciei, Sarmisegetusa, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi să te naşti a doua oară, poţi să zbori unde visezi, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. ESTI TU INSUTI! 

        Vom avea un program deosebit cu obiceiuri si traditii populare din zona Transilvaniei, prin care o sa va facem sarbatorile de iarna mai frumoase si o sa va deconectati de viata cotidiana.

     Urmandu-ti chemarea sufletului, iti vei urma drumul propriilor tale simturi. Unde te va duce simțirea, te vor duce si picioarele. Alaturi de conducatorii spirituali ai fiecaruia dintre voi, vor fi calusarii si irozii, care prin colinzile lor ancestrale te vor purta pe drumurile lor spirituale.

        Pe parcursul celor 5 zile vom vizita cetatile dacice: Sarmisegetusa Regia,  Costesti  Cetatuia,  Biserica Densus , mormantul Parintelui Arsenie Boca si Grota Sf. Ioan de la Prislop, Cetatea Colti, precum si obiective culturale cum ar fi: Ansamblul Bracusi- Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii la intoarcere, in masura in care timpul si vremea ne permit. Programul este flexibil dupa timp si natura.

      Vom avea obiceiuri si traditii populare din zona Transilvaniei cu  formatie de calusari si colinde cantate de irozi. Irozii prin poezia lor  ne vor descrie Nasterea Domnului. Calusarii care vin, prin colinzi si dansul lor, ne vor arata ce inseamna alungarea spiritelor si schimbarea anotimpurilor. 

     Daca vrei sa afli despre schimbarea anotimpurilor si iti vei dori sa cunosti colindatorii, care iti vor transmite mesajul personalizat, mesaj pe care numai tu poti sa-l intelegi. Ii vom ruga pe colindatori, prin colindele lor pure  sa ne transmita mesajul pe care il cautam cu totii. Haideti sa celebram  Revelionul impreuna cu ei  pentru ca Anul care vine sa ne aduca mai multa lumina, putere si intelepciune  .

 Calauza noastra pe tot parcursul calatoriei va fi Vasile Sarmi alaturi de Lavinia Mateescu. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

     Vasile Sarmi, povestitor autentic despre locurile sacre ale dacilor ,vine sa ne spuna legende si povesti, care ne vor crea lumea de basm in care ne gasim obarsia. Povesti… povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor, dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ele minunea creatiei, creand. 

     Vasile  are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.

Programul Călătoriei de Revelion 2017 este cuprins intre 29.12 - 02.01. 2018, cu sosire la Pensiune 3*** in Costesti in 29.12.2017 si intoarcere spre casa in data de 02.01.2018 .

In costul Calatoriei de Revelion pana la 15 octombrie sunt incluse:

- cazarea la pensiune***

-demipensiune (mic dejun si cina consistenta), 

-masa festiva de REvelion cu produse traditionale, 

-ghidajul, bucuriile copilariei, 

-povestile si legendele despre daci,

- colindatorii si voia buna pe parcursul celor 5 zile.

 Oferta: Pentru cuplu sot -sotie pana la 15 octombrie 2017.

      Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 400 ron, pana la data de 15 octombrie 2017.

       Cei care simt chemarea si isi doresc sa vina alaturi de noi, sunt rugati sa-si confirme participarea la organizator:
 -Vasile Sarmi:  0734971919 / 0760027944.   Pe grupul de facebook: initieri zalmoxiene vezi calatoria din anul precedent .

 Vezi filmuletul video

Necesar: echipament montan pentru drumeţii pe vreme frumoasă dar şi rece: bocanci de munte, geaca groasa, polar .

Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin