PE URMELE STRĂBUNILOR - LEGENDE SI POVESTI CU VASILE SARMI

Marti, 24.01.2017 de la orele 16:00 vom păsi pe urmele străbunilor în explorarea Darurilor acestui Pământ și vom aduce în mijlocul nostru povești și LEGENDE străvechi pline de înțelepciune și semnificație . Totodata vom aduce energia muzicii populare vechi in sufletele noastre, transmisa de catre străbunii noștri !

24 January - 24 January 2017
Bucuresti
FINALIZAT
                   PE URMELE STRĂBUNILOR - LEGENDE SI POVESTI CU VASILE SARMI


Frati romani din lumea intreaga, va invitam Marti, 24 ianuarie 2017, in Bucuresti, cu ocazia Unirii Principatelor Romane, de la orele 16:00 – 19:00 sa ne cunostem stramosii prin legendele vii ce traiesc in grai si sa ne lasam cuprinsi de cantecele ce izvorasc din acestea.

Veniti sa ne deschidem sufletele cu ,,HORA UNIRII", hora noastra stramoseasca, caracterizată de Mihai Eminescu drept “cea mai frumoasă horă a neamului românesc”.

,,Hai să dăm mână cu mână/ Cei cu inima română,/ Să-nvârtim hora frăţiei/ Pe pământul României”.

Pentru români, hora devine un dans şi un cântec al chemării revoluţionare, un simbol al biruinţei şi legământului celor care, înfrăţiţi se simt ai acestui neam şi ai acestui pământ. Ca într-o horă, parcă îşi dau mâna Carpaţii şi formează un minunat brâu toate apele. Hora e ceva din ritmul fluierului sfânt al lui Iancu, din faptele măreţe ale lui Cuza, din dangătul clopotelor de la Putna şi Alba .

Viata dacilor vesnici ne va fi dezvaluita prin legendele aduse de Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetusa Regia. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Este un povestitor autentic despre locurile sacre ale dacilor și legendele lor. Povești… povești despre blajini și iele, despre ființele minunate care se ascund privirilor, dar care ne așteaptă să trăim împreună cu ele minunea creației, creând.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.

RITUALUL STRĂBUNILOR: DARURILE ACESTUI PĂMÂNT din 19.01.2017 a avut un impact foarte mare in sufletele celor ce am participat, TREZIND în NOI DARURILE STRĂBUNILOR, DARURILE PĂMÂNTULUI.

Marti, 24.01.2017 de la orele 16:00 vom păsi pe urmele străbunilor în explorarea Darurilor acestui Pământ și vom aduce în mijlocul nostru povești și LEGENDE străvechi pline de înțelepciune și semnificație . Totodata vom aduce energia muzicii populare vechi in sufletele noastre, transmisa de catre străbunii noștri !

ÎNSCRIERE: pe site http://taraluizalmoxe.ro/ , cu precizarea PARTICIPARE PE URMELE STRĂBUNILOR până LUNI, 23.01 sau pe adresa: vasilesarmisegetuza@yahoo.com .

DATA și ORA: 24 ianuarie 2017, de la ora 16,00 până la 19, 00, BUCURESTI

LOCAȚIA vă fi anunțată celor care se înscriu.

CONTRIBUTIE: 75 Ron. La familii se fac reduceri. Copiii pana in 14 ani nu platesc.

VĂ AȘTEPTĂM CU INIMA DESCHISA!
Vasile Sarmi & Inițieri Zalmoxiene

Pentru mai multe articole, informatii despre daci si calatoriile noastre va puteti abona pe site : http://taraluizalmoxe.ro/
https://www.facebook.com/initieri.zalmoxiene

https://www.facebook.com/OlimpiaMioara/videos/1188977764472557/

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin