LEGENDE SI POVESTI DESPRE DACI CU NOAPTEA SF ANDREI

Vrei sa cunosti mai multe despre traditiile si obiceiurile din noaptea Sfantului Andrei? Te invit in 29 noiembrie 2018, incepand cu orele 19:00 sa-ti cunosti stramosii prin legendele vii din care tu vei extrage mesaje pentru sufletul tau.

Vezi galerie foto
29 November - 29 November 2018
FINALIZAT

 

                  LEGENDE SI POVESTI  DESPRE DACI CU NOAPTEA SF ANDREI 

Vrei sa cunosti mai multe despre traditiile si obiceiurile din noaptea Sfântului  Andrei?


Te invit Joi, 29 noiembrie 2018, la Bucuresti, incepand cu orele 18.30 -19:00 sa-ti cunosti stramosii prin legendele vii din care tu vei extrage mesaje pentru sufletul tau.

“Ma numesc Vasile Titu, pentru cei ce ma cunosc – Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetuza Regia si te astept cu inima deschisa la o Seara de Povesti cu totul speciala de Noaptea Sf Andrei. 

Am revenit printre voi pentru a continua serile de povesti despre daci si credinta lor, despre initierea lupilor, despre mituri si obiceiuri populare, cum se spunea mai demult – povesti la gura sobei. Vom incepe cu Legenda Lupului Alb. 

In deschidere o calatorie in lumea sunetelor, cu Catalin Marinca
Catalin Marinca este ghidul perfect intr-o lume mistica a sunetului ce te ridica, echilibreaza, vindeca, impamanteaza, te poarta dincolo de aici si acum. Vom avea ocazia sa il auzim pe Catalin cum conduce energia sunetului in structurile noastre, ajungand unde este nevoie si lucrand in mod divin, cat este necesar.
Sunetele mangaie , cuvintele pot sa creasca spiritualitatea unui om si sa-i aminteasca cine este cu adevarat. 

Cuvintele lui Zalmoxe vin cand nu te astepti. El e langa tine in tot momentul, nu trebuie sa le asculti, ele doar iti trec pe la ureche, tu doar sa le intelegi. cuvintele vin , gandurile vin , toate sunt trecatoare, asculta-ti subconstientul si nu asculta de minte. 

Vom vorbi despre adevar! Vom incerca sa gasim adevarul despre daci din povestile aflate de mine de la batranii satului si intrebarile voastre sau din ceea ce ne graiesc in sufletele noastre personajele povestilor.Vom descoperi in noi puterea de a sti de ce ne aflam Acum si Aici.” 

Cei interesati sa vada cetile de la Sarmisegetuza Regia sunt invitati intr-o calatorie cu totul speciala de Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia in 30 -2 decembrie 2018 si de Craciun 23- 26 decembrie 2018.

***

Despre Vasile Sarmi:

Vasile Sarmi, a fost invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Constantin Daicoviciu, Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, si al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

VASILE vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 
Povesti… despre blajini si iele,despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

***
Donatia recomandata la seara de povesti este 70 lei/ persoana in care aveti inclus un Ceai aromat. 
***
Pentru participare va rugam sa va inscrieti pe site-ul http://taraluizalmoxe.ro/cu mesaj " Povesti si legende dacice de Noaptea Sf Andrei " sau un sms la nr de tel 0771 056 055.

Spatiul este limitat, astfel ca vom confirma rezervarile in ordinea inscrierii pe site sau la telefon. In cazul unui numar mare de solicitari, vom programa inca o zi de legende si povesti . Va multumim !

Adresa locatiei : Ceainaria Bernschutz Universitate, str Ion Nistor nr 6.


Pentru mai multe informatii despre calatoriile noastre si articole despre daci va puteti abona la newsletter pe site http://taraluizalmoxe.ro/ si pe facebook: initieri zalmoxiene / Tara lui Zalmoxe.

 

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin