CRĂCIUN IN INIMA DACIEI, SARMISEGETUSA

Iti doresti sa retraiesti bucuriile copilariei si Craciunul de-altadata? Te invitam cu noi sa traiesti Craciunul autentic, pastrat din vremea dacilor, in perioada 23.12.2019– 27.12.2019 la cetatile dacice de la Sarmisegetusa Regia.

23 December - 27 December 2019
Pensiunea Cotiso, Costesti, Hunedoara
FINALIZAT
Iti doresti sa retraiesti bucuriile copilariei si Craciunul de-altadata?
Te invitam cu noi sa traiesti Craciunul autentic, pastrat din vremea dacilor, in perioada 23.12.2019– 27.12.2019 la cetatile dacice de la Sarmisegetusa Regia.

Aceasta calatorie de Craciun in Inima Daciei este pentru toti cei care simt chemarea Lupului Alb si a stramosilor nostri daci si pentru toti cei care vor sa se intalneasca cu “mosii” acestor tinuturi de la Sarmisegetusa Regia.

Pe toti cei care ne-ati cunoscut sau ati venit cu noi in calatoriile de suflet de la Sarmisegetusa Regia sau ati sarbatorit alte Sarbatori impreuna cu noi, dar si pe toti aceia care va doriti sa fiti cu noi intru bucuria Renasterii fiecaruia, va invitam sa ne bucuram impreuna de Darurile acestui Craciun .
Vom avea un program deosebit cu obiceiuri si traditii populare din zona Transilvaniei, prin care o sa va facem sarbatorile de iarna mai frumoase si o sa va deconectati de viata cotidiana.

Urmandu-ti chemarea sufletului, iti vei urma drumul propriilor tale simturi. Unde te va duce simtirea, te vor duce si picioarele. Alaturi de conducatorii spirituali ai fiecaruia dintre voi, vor fi calusarii si irozii, care prin colinzile lor ancestrale te vor duce pe drumurile lor spirituale.

Pe parcursul celor 4 zile vom vizita cetatile dacice: Sarmisegetusa Regia, Costesti Cetatuia, Mormantul Parintelui Arsenie Boca, Biserica Densus precum si obiective culturale.

Vom avea obiceiuri si traditii populare din zona Transilvaniei, taierea porcului, POMANA PORCULUI, formatie de calusari si colinde cantate de irozi. Irozii prin poezia lor ne vor descrie Nasterea Domnului. Calusarii care vin, prin colinzi si dansul lor, ne vor arata ce inseamna alungarea spiritelor si schimbarea anotimpurilor.

Ritualul sacrificării porcului în Ajunul Crăciunului amintește de jertfele de animale practicate de popoarele vechi (egipteni, greci, romani) în perioadele de trecere de la un an sau anotimp la altul. Într-un moment cum este cel de la cumpăna dintre vechiul an și cel nou se miza pe funcția regeneratoare a sacrificiului. Prin acest sacrificiu, echivalent semantic al anului ce se încheie, o nouă viață se naște, aceea a noului an.

În credința vechilor daci, porcul era sacrificat ca simbol al divinității întunericului, care slăbea puterea Soarelui în cea mai scurtă zi a anului, la solstițiul de iarnă. Pentru a veni în ajutorul Soarelui, oamenii sacrificau porci. După aceea, ziua începea să crească și Crăciunul devenea o sărbătoare a luminii și a vieții.

 Ii vom ruga pe colindatori, prin colindele lor pure sa ne transmita mesajul pe care il cautam. Haideti sa celebram Craciunul impreuna cu ei pentru ca Anul care vine sa ne aduca mai multa lumina, pace si intelepciune .

Calauza noastra pe tot parcursul calatoriei va fi Vasile Sarmi . Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Vasile, singurul povestitor autentic despre locurile sacre ale dacilor , vine sa ne spuna legende si povesti, care ne vor crea lumea de basm in care ne gasim obarsia. Povesti .. povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor, dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ele minunea creatiei.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.

Programul calatoriei este cuprins intre 23.12 – 27.12.2019, cu sosire la pensiune in data de 23.12.2019 si plecare in data de 27.12.2019.

Costul calatoriei pana la 6 noiembrie 2019: 1000 lei/persoana si sunt incluse urmatoarele:

-cazarea la pensiune***,
-mic dejun inclus,
-masa festiva de Craciun,
-ghidare spirituala, 
-bucuriile copilariei, povestile si legendele locului, colindatorii ,
-cadouri surpriza si voia buna pe parcursul celor 4 zile.
Pentru copii 3-5 ani: 350 lei/copil fara pat suplimentar, cei intre 6-12 ani: 550lei fara pat suplimentar.
Pentru mai multi copii din aceeasi familie se ofera reduceri. 

Costul calatoriei dupa  6 noiembrie 2019: 1100 lei / persoana.

Transportul nu este inclus si se face cu masinile personale. La cererea dvs vom inchiria microbuz.
Inscrierea se face in limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 550 ron, pana la data de 6 noiembrie 2019.

Cei care simt chemarea si isi doresc sa vina alaturi de noi, sunt rugati sa-si confirme participarea la organizator pana la 6 noiembrie 2019:
- Vasile Sarmi : 0760 027 944, 0734 971 919 sau pe grupul de facebook: initieri zalmoxiene  si pe site.
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin