CĂLĂTORIE SPIRITUALA LA SARMISEGETUSA "PE URMELE STRAMOSILOR DACI"

Vino cu noi intr-o calatorie spirituala sa-ti afli radacinile neamului stramosesc în perioada 05 - 09 august 2018 la cetăţile dacice : Sarmisegetusa Regia, Cetăţuia Costeşti, Fetele Albe/ Blidaru, precum şi la Biserica Densuş, Mormântul Parintelui Arsenie Boca si Grota Sf. Ioan de la Prislop , în măsura în care timpul ne permite.

Vezi galerie foto
19 August - 21 August 2016, 7 October - 9 October 2016, 5 August - 9 August 2018
FINALIZAT
              CĂLĂTORIE SPIRITUALA LA SARMISEGETUSA "PE URMELE STRAMOSILOR DACI"
                                                 05 - 09  AUGUST 2018 ( Schimbarea la Fata)
                                     


Vino cu noi intr-o calatorie spirituala Pe urmele stramosilor nostri daci,  sa-ti afli radacinile neamului stramosesc în perioada  05 - 09  august 2018 si    la PLATOUL VARTOAPELOR ( Pestera de la Vartoape ) si cetăţile dacice :  Cetăţuia Costeşti, Fetele Albe/ Blidaru, precum şi la Biserica Densuş, Mormântul Parintelui Arsenie Boca si Grota Sf. Ioan de la Prislop , în măsura în care timpul ne permite. Programul este flexibil in functie de vreme. 
Vom pasi pe urmele dacilor pe poteci nemarcate, doar de el stiute .

Din inima Daciei, Sarmisegetusa, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici sunt rădăcinile strămoşilor noştri, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi afla multe din tainele preoteselor şi ale strămoşilor nostri daci care trăiau în perfectă comuniune cu natura şi cu cosmosul.
De vrei să te naşti a doua oară, să zbori unde visezi cu ochii, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. Esti tu insuti cu adevărat!

Platoul Vartoapelor cu Pestera de la Vartoape este un loc cu totul special. Este inceputul şi sfârşitul, este acel tărâm descris de Ispirescu, fiind acela al tineretii făra batraneţe şi al vieţii fără de moarte.Este Taramul Primaverii vesnice, acel tărâm unde treci graniţa între curaj si frica, intre adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate.

Toti cei care simt chemarea strabunilor, sunt rugati să-şi confirme participarea la nr. de telefon: 0771 056 055  pana la 2 august 2018 , respectiv 13 august 2018 sau pe site: http://taraluizalmoxe.ro/

Obiectivele acestei calatorii sunt:
• Conectarea cu spiritul şi puterea strămoşilor noştri daci
• Renaşterea şi reaprinderea focului lăuntric zamolxian
• Integrarea şi armonizarea energiilor masculine si feminine
• Împământarea în spaţiul nostru de origine, refacerea rădăcinilor noastre energetice.


Organizatori:
Călăuza noastră pe tot parcursul călătoriei va fi Vasile Sarmi, membru al Academiei Daco-române. Vasile a copilărit printre cadranele solare antice şi a invăţat totul despre cetăţile dacice şi Munţii Orăstiei crescând pe picioarele celui care a săpat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Vasile, povestitor autentic despre locurile sacre ale dacilor ,ne va încânta sufletul cu  legende si poveşti despre dacii care mureau râzând, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O să ne povestească despre Şcoala de Iniţiere a copiilor daci….că nu degeaba aici Făt-Frumos creştea într-o zi cât altii in zece.
O să ne spună despre muntele Gugu si despre marele cristal a cărui putere se manifestă din zi în zi mai mult. Povesti… povesti despre blajini si iele, despre fiinţele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteaptă să trăim împreună cu ele minunea creaţiei, creând.

Vasile are capacitatea de a-ţi trezi interesul şi dorinţa de cunoaştere despre viaţa străbunilor. Insă nu ca din cărti, ci din viaţa traită. De la el veţi afla lucruri simple care vă vor apropia de sufletul vostru bătrân şi întelept, veţi putea împărtaşi din experienţele trăite si cine ştie ... Poate veţi înţelege mai mult din calea voastră vorbind cu el.

Lavinia Florentina Mateescu:
• Reconectarea cu Energia Feminina a Preoteselor Dace 
• Organizator de evenimente spirituale, culturale și artistice
• Absolventă a Facultății de Arte, secția Actorie (2012) și Master în Arta Actorului (2014) în cadrul Universității "Hyperion", București 
• Educatoare Waldorf - formare si practica in anul 2014- 2015
•Trainer Fastrackids -2012 - prezent
• Din 2013 conduce ateliere de dezvoltare personală prin teatru pentru copii
• Absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii, Slatina (2008)
• Experienta de peste 5 ani ca Trainer coordonator de tabere si calatorii pentru copii "Pe urmele stramosilor nostri daci" din 2013 - prezent
• Certificare la Seminarul Educatoarelor Waldorf de la Hannover (Germania) in aprilie 2015
• Formare pe Trainingul intensiv “Think like nature: Emotional Intelligence with Forest School”, Anglia 2017
 
Fire optimistă și veselă, Lavinia Mateescu reușește să transmită oamenilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple si  frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu toti participanții, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a propriei creativități.


In costul călătoriei sunt incluse:
-cazarea 4 nopti  la pensiune*** in camere de 2 sau 3locuri,
-mic dejun si cina 
-ghidarea, meditatiile libere 
-conectarea cu spiritul şi puterea strămoşilor noştri daci
-legendele si povestile despre daci si legatura lor cu Zalmoxe
-voia buna pe parcursul celor 5 zile.  

Dupa data de 22 iulie se adauga 50 lei la costul calatoriei.
Transportul se face cu masinile proprii .La cererea dvs vom inchiria microbuz.
Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 200 ron până la 3 august 2018. 

Pentru informaţii şi înscrieri sunaţi la:
- Lavinia Mateescu: 0771 056 055  sau pe site http://taraluizalmoxe.ro/evenimente
sau facebook: Tara lui Zalmoxe.

* În cazul în care nu mai poți participa la eveniment, suma achitată se returnează doar daca gasești înlocuitor.
** În cazul condițiilor meteo nefavorabile ne rezervăm dreptul de a modifica traseul și de a elimina anumite obiective din traseul inițial sau chiar modificarea zilei de plecare.

Necesar in calatorie: echipament montan pentru drumeţii pe vreme frumoasă sau rece, bocanci de munte, lanterna si rucsac.

Vezi aici un film cu calatoria de anul trecut


Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa!
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin