CĂLĂTORIE PENTRU COPII SI PARINTI "PE URMELE STRĂMOŞILOR DACI "

Dragi parinti, va invitam in perioada 1- 4septembrie 2016 sa pasiti cu incredere“Pe urmele stramosilor daci” alaturi de copiii dvs!Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt .

Vezi galerie foto
1 September - 4 September 2016
FINALIZAT
                        Inline image
              CĂLĂTORIE PENTRU COPII SI PARINTI "PE URMELE STRĂMOŞILOR DACI "


 
Perioada: 01 - 04 septembrie 2016
UNDE: Cetățile dacice din zona Sarmisegetusa Regia
Contact:
Lavinia Mateescu: 0740 056 391/ 0771651684; 
e-mail:mateescu_lavinia@yahoo.com, site: http://taraluizalmoxe.ro/
 
Dragi parinti, va invitam in perioada 1- 4septembrie 2016 sa pasiti cu incredere“Pe urmele stramosilor daci” alaturi de copiii dvs!

Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt . Din inima Daciei, Sarmisegetuza, s-au născut legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să zbori unde visezi cu ochii, aripile ti se desfac şi inima ti se deschide. ESTI LIBER SA FII TU INSUTI!

Daca vreti ca si copilul dvs sa traiasca aceste experiente unice, va asteptam impreuna cu el pe urmele stramosilor nostri geto-daci! Pentru copiii daci era o onoare de a fi alesi sa invete despre vreme, luna, stele, soare si despre planete pe care stramosii nostri le cunosteau.

Este o calatorie unică in care copiii vor invața ce inseamnă natura, florile si soarele, cum se macina porumbul si cum se prelucrează lâna. Si multe alte indeletniciri practice, naturale, sănătoase, tradiționale.
 
Pe langa toate acestea ne vom bucura impreuna de ateliere si  jocuri de creatie, foc de tabara, legende si povesti despre daci.
 
Pe parcursul celor 4 zile, vor fi activitati pentru copii si parinti, jocuri de cunoaştere, intercunoaştere, relaţionare parinte- copil, ateliere de comunicare inedită cu natura şi de creaţie,cat si seara de legende si povesti sub clar de luna , drumetii la cetatile dacice: Sarmisegetusa Regia, Blidaru, Cetatuia Costesti, cetatea Piatra Rosie, vizitarea unei mori de apa si a fermei cu animale: cai, ponei, vaca, gaini, capre, iepuri,  precum si calarie (preferata copiilor).
 
Copiii vor invata ce inseamna traiul si viata la tara, vor invata sa fie liberi, fara jocuri pe calculator, mobile, tablete si vor avea parte de multe drumetii pe  poteci pline de mister si taina. Veti descoperi alaturi de ei o parte din tainele naturii si ale strabunilor.
 
Experiența din vara aceasta si vara 2015 a fost superbă, binefăcătoare, plină de urmări pozitive și deschizătoare de drumuri noi. În această toamna  experiențele continuă, cresc, se îmbogățesc. Va asteptăm cu mult drag!
 

Viata dacilor vesnici va fi dezvaluita copiilor prin legende aduse de un povestitor autentic – Vasile Aurel- membru al Academiei Dacoromane. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.
Vasile ne va insoti in toate drumetiile si le va spune copiilor legende si povesti despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece.


Costul calatoriei pentru adulti:
- 500 lei (cazare, masa, drumetii, ateliere creative,foc de tabara) pentru confirmari și plata avansului până la 25 august 2016
 
Costul calatoriei pentru copil:
- 250 lei (cazare, masa, drumetii, ateliere creative,foc de tabara) pentru confirmari și plata avansului dupa 25 august 2016
  
Costul calatoriei pentru 1adult si 2copii: 
 - 900 lei (cazare, masa, drumetii, ateliere creative,foc de tabara) pentru confirmari și plata avansului dupa 25 august 2016
 
 
Asteptam un raspuns cat mai repede deoarece LOCURILE SUNT LIMITATE, pensiunile fiind foarte ocupate!
 
 
Notă: În prețul calatoriei sunt incluse: cazarea, doua mese și o gustare, drumetiile, biletele de intrare, materialele pentru atelierele creative.Nu este inclus transportul până la locație și întoarcerea acasă. Transportul se face fie cu masinile proprii, fie cu microbuz din Bucuresti. Insotitori de grup: Vasile Titu, Lavinia Mateescu.
 
Traineri coordonatori:
Lavinia Florentina Mateescu
•Coordonator de tabere si calatorii "Pe urmele stramosilor nostri daci"in 2015, 2014
• Educatoare Waldorf în formare ;
• Absolventa a Facultatii de Arte, sectia Actorie (2012) si Master in Arta Actorului (2014) in cadrul Universitatii "Hyperion", Bucuresti
•Trainer Fastrackids -2012
• Din 2013 conduce ateliere de dezvoltare personala prin teatru
• Absolventa a Scolii Populare de Arte si Meserii, Slatina (2008)
•Experienta ca Trainer coordonator – ateliere de dezvoltare personala pentru copii
•Participare la Seminarul Educatoarelor Waldorf de la Hannover (Germania) in aprilie 2015
Fire optimistă și veselă, Lavinia reușește să transmită copiilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple, dar frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu tinerii participanți, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a creativității.
 
Vasile Titu - Calauza noastra in tinuturile dacilor. S-a nascut, a copilarit si traieste pe aceste meleaguri. Cunoscutor si povestitor desavarsit de basme si legende despre daci. Diploma de Excelenta ca organizator de tabere eliberata de Gifted Education in 2011.
Invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte. Dupa seria de intâlniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru in 2010 -2011, cu scopul de a îi familiariza pe copiii cu abilitati inalte cu dialogul cu personalităti autentice si modele de comportament in viată, cu succes social, profesional sau uman, Vasile a mai fost invitat sa sustina si cateva seminarii in Bucuresti la Ceainaria Serendipity in 2011, 2012, 2013 si numeroase Seri de Povesti pentru copii si parinti din 2014, pana in prezent.
 
Rezervarea unui loc in aceasta calatorie se va face prin achitarea unui avans de 250 Ron pana la 25 august 2016.

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la :
Lavinia Mateescu: 0771 651 684/ 0740056391, pe e-mail:mateescu_lavinia@yahoo.com si facebook: initieri zalmoxiene si pe site.
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin