CĂLĂTORIE PENTRU COPII "PE URMELE STRĂMOŞILOR NOŞTRI DACI"

Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt .Daca vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, il asteptam sa paseasca cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci!

Vezi galerie foto
2 July - 9 July 2017, 10 July - 16 July 2017, 30 July - 4 August 2017, 9 July - 15 July 2018, 8 July - 14 July 2019, 15 July - 21 July 2019
FINALIZAT

                Călătorie pentru copii  "Pe urmele strămoșilor noștri daci" (6 - 14 ani)


Perioada:  08 - 14 iulie 2019/ 15 -21 iulie 2019
UNDE: Cetățile dacice din zona Sarmisegetusa Regia
Contact: Vasile Sarmi:  0734971919 / 0760027944

                             site: http://taraluizalmoxe.ro/


Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt . Din inim a Daciei, Sarmisegetuza, s-au născut legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să zbori unde visezi cu ochii, aripile ti se desfac şi inima ti se deschide. ESTI LIBER SA FII TU INSUTI!

De vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, il asteptam sa paseasca cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci! Pentru copiii daci era o onoare de a fi alesi sa invete despre vreme, luna, stele, soare si despre planete pe care stramosii nostri le cunosteau.

De-a lungul celor sapte zile, copiii vor invata ce inseamna traiul si viata la tara, vor invata sa fie liberi, fara jocuri pe calculator, mobile, tablete si vor avea parte de multe drumetii pe drumuri si poteci pline de mister si taina, vor descoperi o parte din tainele naturii si ale strabunilor. 

Un alt obiectiv al nostru este acela de a ajuta copiii și părinții să se desprindă unii de alții pe aceasta perioada, astfel încat copiii să se pregateasca să-si ia zborul din cuibul părinților și să se pregăteasca pentru viață, să crească, să se diferențieze psihologic de ceilalți membrii ai familiei. Din acest motiv niciun copil nu va fi însoțit de părinți în această tabară.


Experiențele din vara 2015, 2016, 2017, 2018 au fost superbe, binefăcătoare, pline de urmări pozitive și deschizătoare de noi drumuri. În 2019 experiențele continuă, cresc, se îmbogățesc. Va asteptăm cu mult drag!

Programul calatoriei (Activităţi): PENTRU SERIA I. 

Ziua 1 
Sosirea la pensiune:orele 17.00
Deschidere: orele 18.00
Jocuri de cunoaştere, intercunoaştere, relaţionare.


Ziua 2 
Cercul de dimineaţă
Drumetie la Cetatea Dacică de la Costeşti.

Atelier de comunicare şi de creaţie 
Poveşti, legende despre daci, în jurul focului/ vizionare film tematic

Ziua 3 
Drumetie la Cetatea Dacică de la Sarmisegetuza Regia/ Fetele Albe
Ateliere de creaţie şi improvizaţie muzicală (1).
Jocuri, exerciţii, concursuri sportive şi distractive

Ziua 4 
Drumetie la Cetatea Dacică de la Blidaru
Ateliere de creaţie şi improvizaţie muzicală (2)
Poveşti, legende despre daci, în jurul focului/ vizionare film tematic

Ziua 5, 6
„Gospodăria Dacică” - Atelier de abilităţi culinare şi Seara Talentelor 
Constructie 1 " Orasul Zanelor" 
Optional, excursie pe Tara Hategului 
Jocuri, exerciţii de echipa si cooperare, concursuri distractive
Focul de rămas bun și cina dacică.

Ziua 7
Inchiderea calatoriei: construcţie de grup, discuţii, feed-back-uri, mesaje interpersonale
Plecarea participanţilor în jurul orei 11.30 .


Programul calatoriei (Activităţi): PENTRU SERIA II ( avansati- copii din anul trecut)

In acest an, pe langa drumetii la: Cetatea dacica Costesti, Sarmisegetuza Regia și Blidaru,   avem jocuri noi si povesti la foc de tabara. Atelierele creative și practice vor continua în maniera obișnuită cu obiective și abilități noi. Salutul Soarelui, legendele dacice, filmele tematice, focul și activitățile sportive și distractive vor face parte și din programul acestei serii.

Viata dacilor vesnici va fi dezvaluita copiilor prin legendele aduse de un povestitor autentic – Titu Vasile - membru al Academiei Dacoromane. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu. 
Vasile ne va insoti in toate drumetiile si le va spune copiilor legende si povesti despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 

 
Costuri calatorie:
- 1150 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara,ateliere recreative) pentru confirmari și plata avansului până la 28 februarie 2019

Cost special pentru frati si copii cu posibilitati reduse:
- 1050 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara, ateliere recreative) pentru confirmari și plata avansului pana la 1 iunie 2019                                               

 -1250 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara, ateliere recreative) pentru confirmari și plata avansului pana la 21 iunie 2019
                                               

Asteptam un raspuns cat mai rapid deoarece LOCURILE SUNT LIMITATE la 25 copii pe serie!

Notă: În prețul calatoriei sunt incluse: cazarea, trei mese și o gustare, drumetiile, biletele de intrare, materialele pentru atelierele creative.Nu este inclus transportul până la locație  și întoarcerea acasă.

Transportul se face cu autocar ( cost aprox. 250 lei/ pers pentru grup minim de 20 copii) cu plecarea din Bucuresti- Sibiu- Orastie cu insotitori de grup: Lavinia Mateescu si Vasile Titu. Pentru ceilalti copii din alte orase transportul este individual.

Rezervarea unui loc in aceasta calatorie se va face prin achitarea unui avans de 400 Ron pana la 21 iunie 2019.

 

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la unul din nr.de tel:  0734971919 / 0760027944 sau pe site:

http://taraluizalmoxe.ro/ .

 Pe facebook: initieri zalmoxiene vedeti Calatoria copiilor de anul trecut.

Traineri coordonatori :

Vasile Titu - Calauza noastra in tinuturile dacilor. S-a nascut, a copilarit si traieste pe aceste meleaguri. Cunoscator si povestitor desavarsit de basme si legende despre daci. Diploma de Excelenta ca organizator de tabere eliberata de Gifted Education in 2011.

Invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte. Dupa seria de intâlniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru in 2010 -2011, cu scopul de a îi familiariza pe copiii cu abilitati inalte cu dialogul cu personalităti autentice si modele de comportament in viată, cu succes social, profesional sau uman, Vasile a mai fost invitat sa sustina si cateva seminarii in Bucuresti la Ceainaria Serendipity in 2011, 2012, 2013 si numeroase Seri de Povesti pentru copii si parinti din 2014, pana in prezent, atat in Bucuresti cat si in tara.

 

Zamolxe e cu noi! 
Dragi copii, veniti in tabara sa pasim Pe urmele stramosilor daci la Sarmizegetusa!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin