CĂLĂTORIE PENTRU COPII "PE URMELE STRĂMOŞILOR NOŞTRI DACI"

Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt .Daca vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, il asteptam sa paseasca cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci!

Vezi galerie foto
17 July - 24 July 2016, 2 July - 9 July 2017, 10 July - 16 July 2017, 30 July - 4 August 2017, 9 July - 15 July 2018
FINALIZAT

    Călătorie pentru copii  "Pe urmele strămoșilor noștri daci" (6 - 14 ani)


Perioada:  09 - 15 iulie 2018/ 16 -22 iulie 2018
UNDE: Cetățile dacice din zona Sarmisegetusa Regia
Contact:
Lavinia Mateescu: 0740 056 391/ 0771 056 055 ; e-mail: mateescu_lavinia@yahoo.com
                             site: http://taraluizalmoxe.ro/


Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt . Din inim a Daciei, Sarmisegetuza, s-au născut legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să zbori unde visezi cu ochii, aripile ti se desfac şi inima ti se deschide. ESTI LIBER SA FII TU INSUTI!

Daca vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, il asteptam sa paseasca cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci! Pentru copiii daci era o onoare de a fi alesi sa invete despre vreme, luna, stele, soare si despre planete pe care stramosii nostri le cunosteau.

Este o calatorie unică in care copiii vor invața ce inseamnă natura, florile si soarele, vor afla cum cresc plantele și legumele in vârf de munte, cum se pregătesc la stană smantana, laptele si untul, cum se macina porumbul, cum se tund oile si cum se prelucrează lâna. Si multe alte indeletniciri practice, naturale, sănătoase, tradiționale.


De-a lungul celor sapte zile, copiii vor invata ce inseamna traiul si viata la tara, vor invata sa fie liberi, fara jocuri pe calculator, mobile, tablete si vor avea parte de multe drumetii pe drumuri si poteci pline de mister si taina, vor descoperi o parte din tainele naturii si ale strabunilor. 

Un alt obiectiv al nostru este acela de a ajuta copiii și părinții să se desprindă unii de alții pe aceasta perioada, astfel încat copiii să se pregateasca să-si ia zborul din cuibul părinților și să se pregăteasca pentru viață, să crească, să se diferențieze psihologic de ceilalți membrii ai familiei. Din acest motiv niciun copil nu va fi însoțit de părinți în această tabară.


Experiența din vara 2015, 2016, 2017 a fost superbă, binefăcătoare, plină de urmări pozitive și deschizătoare de drumuri noi. În această vară (2018) experiențele continuă, cresc, se îmbogățesc. Va asteptăm cu mult drag!

Programul calatoriei (Activităţi): PENTRU SERIA I. 

Ziua 1 
Sosirea la pensiune:orele 17.00
Deschidere: orele 18.00
Jocuri de cunoaştere, intercunoaştere, relaţionare.
Poveşti, legende despre daci, în jurul focului

Ziua 2 
Cercul de dimineaţă
Drumetie la Cetatea Dacică de la Costeşti.

Atelier de comunicare şi de creaţie 
Poveşti, legende despre daci, în jurul focului/ vizionare film tematic

Ziua 3 
Drumetie la Cetatea Dacică de la Sarmisegetuza Regia/ Fetele Albe
Ateliere de creaţie şi improvizaţie muzicală (1).
Jocuri, exerciţii, concursuri sportive şi distractive

Ziua 4 
Drumetie la Cetatea Dacică de la Blidaru
Ateliere de creaţie şi improvizaţie muzicală (2)
Poveşti, legende despre daci, în jurul focului/ vizionare film tematic

Ziua 5, 6
„Gospodăria Dacică” - Atelier de abilităţi culinare şi Seara Talentelor 
Constructie " Orasul Zanelor" 
Jocuri, exerciţii de echipa si cooperare, concursuri distractive
Focul de rămas bun și cina dacică.

Ziua 7
Inchiderea calatoriei: construcţie de grup, discuţii, feed-back-uri, mesaje interpersonale
Plecarea participanţilor în jurul orei 12.30, după masa de prânz.


Programul calatoriei (Activităţi): PENTRU SERIA II ( avansati- copii din anul trecut)

In acest an, pe langa drumetii la: Cetatea dacica Costesti, Sarmisegetuza Regia și Blidaru,   avem jocuri noi si povesti la foc de tabara. Atelierele creative și practice vor continua în maniera obișnuită cu obiective și abilități noi. Salutul Soarelui, legendele dacice, filmele tematice, focul și activitățile sportive și distractive vor face parte și din programul acestei serii.


Viata dacilor vesnici va fi dezvaluita copiilor prin legendele aduse de un povestitor autentic – Titu Vasile - membru al Academiei Dacoromane. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu. 
Vasile ne va insoti in toate drumetiile si le va spune copiilor legende si povesti despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 

 


Costuri calatorie:
- 1150 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara) pentru confirmari și plata avansului până la 28 aprilie 2018

Cost special pentru copii cu posibilitati reduse:
- 1050 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara) 

 -1200 lei (cazare, masa, drumetii, foc de tabara) pentru confirmari și plata avansului dupa 28 aprilie 2018

 ULTIMELE 3 LOCURI DISPONIBILE! URMEAZA A 3A SERIE DE TABARA IN AUGUST in RETEZAT!

Asteptam un raspuns cat mai rapid deoarece LOCURILE SUNT LIMITATE!

Notă: În prețul calatoriei sunt incluse: cazarea, trei mese și o gustare, drumetiile, biletele de intrare, materialele pentru atelierele creative.Nu este inclus transportul până la locație  și întoarcerea acasă.

Transportul se face cu autocar ( cost aprox. 200 lei) cu plecarea din Bucuresti- Sibiu- Orastie cu insotitori de grup: Lavinia Mateescu si Vasile Titu. Pentru ceilalti copii din alte orase transportul este individual.

Rezervarea unui loc in aceasta calatorie se va face prin achitarea unui avans de 400 Ron pana la 18 iunie 2018.

 

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la unul din nr.de tel: 0771 056 055/ 0740056391, pe e-mail: mateescu_lavinia@yahoo.com, sau pe site:

http://taraluizalmoxe.ro/ .

 Pe facebook: initieri zalmoxiene vedeti Calatoria copiilor de anul trecut.

Traineri coordonatori :

   Lavinia Florentina Mateescu:
      • Organizator de calatorii si tabere pentru copii si adulti
      Organizator de evenimente artistice, culturale si spirituale
      •Coordonator de tabere si calatorii "Pe urmele stramosilor nostri daci" din 2014- prezent
      • Educatoare Waldorf în formare și practică;
     • Absolventa a Facultatii de Arte, sectia Actorie (2012) si Master in Arta Actorului (2014) in cadrul Universitatii "Hyperion", Bucuresti 
      •Trainer Fastrackids -2012
      • Din 2013 a condus ateliere de dezvoltare personala prin teatru
      • Absolventa a Scolii Populare de Arte si Meserii, Slatina (2008)
      •Experienta ca Trainer coordonator – ateliere de dezvoltare personala pentru copi
      •Participare la Seminarul Educatoarelor Waldorf de la Hannover (Germania) in aprilie 2015
     •Participare la trainingul de formare Think like nature: Emotional Intelligence with Forest School in Anglia, iunie 2017

Fire optimistă și veselă, Lavinia reușește să transmită copiilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple, dar frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu tinerii participanți, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a creativității.

 

Vasile Titu - Calauza noastra in tinuturile dacilor. S-a nascut, a copilarit si traieste pe aceste meleaguri. Cunoscator si povestitor desavarsit de basme si legende despre daci. Diploma de Excelenta ca organizator de tabere eliberata de Gifted Education in 2011.

Invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte. Dupa seria de intâlniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru in 2010 -2011, cu scopul de a îi familiariza pe copiii cu abilitati inalte cu dialogul cu personalităti autentice si modele de comportament in viată, cu succes social, profesional sau uman, Vasile a mai fost invitat sa sustina si cateva seminarii in Bucuresti la Ceainaria Serendipity in 2011, 2012, 2013 si numeroase Seri de Povesti pentru copii si parinti din 2014, pana in prezent.

 

Zamolxe e cu noi! 
Dragi copii, veniti in tabara sa pasim Pe urmele stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin