CĂLĂTORIE "PE URMELE DACILOR LA POLOVRAGI"

Ascultă chemarea străbunilor și vino cu noi în perioada 5 -7 iulie 2019 in explorarea tărâmurilor sacre ale dacilor la Polovragi. Urmează 3 zile de poveste cu parinti , copii si adultii ce isi doresc sa traiasca o experienta unica! Ia cu tine spiritul dacic, dorința vie de explorare și entuziasmul descoperirii locurilor, a legendelor șoptite la ceas de seară și miracolul trăirii în comuniune cu natura.

5 July - 7 July 2019
FINALIZAT

Va propunem o Calatorie de neuitat "Pe urmele dacilor la Polovragi"  - perioada 5-7 Iulie 2019
 
ACEASTA CĂLĂTORIE SE ADRESEAZĂ  COPIILOR SI PARINTILOR. 

Scopul nostru este de a le transmite oamenilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt .Daca vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, va invitam sa pasim cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci la Polovragi!
 

Ziua 1 – BUCUREȘTI - plecare 08: 30 a.m 

       Traseul din prima zi începe cu ruta Bucuresti-Pitesti-Horezu-Polovragi.

       Odată ajunși în Horezu, ne oprim la Muzeul Unicat de Ceramică din România - la Horezu( satul olarilor)
       Apoi vom vizita  Mănăstirea Polovragi, monument cu o vechime de peste 500 de ani.
       Odata ajunsi la poalele Munților Parâng, ne cazam la Pensiunea Saradavy din Polovragi . 
 
       Urmeaza perioada de acomodare, intalnire si documentare vizuala cu primarul si copiii de la Scoala Polulara de Arte din comuna Polovragi,  seara foc de tabara - introducere in legendele si povestile locale. 

Ziua 2 – POLOVRAGI - Mic Dejun 9:00 a.m 

       Bună dimineața, Polovragi!

       Începem ziua cu un mic dejun delicios și apă de izvor, urmând a vizita Peștera lui Zalmolxe, în Polovragi. Legendele spun ca aici locuia Zalmoxe, zeul dacilor…dar locul urmează a ne împărtăși mai mult.  
 
       Atelier de creatie : POLOVRAGA in poiana de langa M-tirea Polovragi - Tabara de Sculptura a mesterilor populari
         
        -introducere in cultura arhaica

         -incursiune in istoria si legendele locului pe intelesul copiilor 

        Amenajare traseu turistic cu copiii si parintii la pesterea Sebareanu.

Servire preparate din gastronomia locala, in poiana . Parintii isi comanda ce vor sa  manance. 

             
Ziua 3 - Mic Dejun 09:00 a.m 
 
         Atelier de creatie Parinte -copil ( Armonizarea relatiei dintre parinti -copil)

                     -finalizarea lucrarii de grup 

                     -conceperea lucrarilor suvenir

                    - asimilarea frumoasei experientei. 

     La micul dejun discutam amintirile din cele 3 zile petrecute impreuna. La pranz plecăm spre Horezu - Trovantii de la Costesti Rm.Vâlcea, și de aici spre autostrada Pitești -  București, drumul de întoarcere înapoi la capitală. 


    Vasile Aurel, calauza noastra pe tot parcursul calatoriei cu parintii si copiii, a fost suficient de norocos pentru a o avea în viață, până acum 12 ani, pe străbunica lui, care mereu și-a facut timp să împartă cu el dintr-o cunoaștere veche, legătura cu Mama-Pământ, elementele naturii și toate viețuitoarele din care va împărtăși împreună cu copiii.


   Transportul se face cu microbuz / masini personale.

   Costul acestei calatorii este 500 lei de persoana in care sunt incluse:
  -cazarea la pensiune de 3* , 
  -micul dejun inclus si cina
  -ghidarea, legendele si povestile 
  -voia buna pe parcursul celor 3 zile. 
  - ateliere recreative pentru copii si parinti in natura
  Costul pentru 1 copil > 5ani: 200 lei. Pentru familie( sot -sotie -copil) costul este de 1000 lei. Transportul nu este inclus. 

  Copiii sub varsta de 5 ani au gratuitate la cazare si masa. Avem gastronomie locala in fiecare zi si puteti alege ce doriti sa mancati. 
 

Traineri coordonatori :

   Lavinia Florentina Mateescu:
      • Organizator de calatorii si tabere creative pentru copii si adulti
      Organizator de evenimente artistice, culturale si spirituale
      •Coordonator de tabere si calatorii "Pe urmele stramosilor nostri daci" din 2014- prezent
      • Educatoare Waldorf  in practică - 2014 -2016
     • Absolventa a Facultatii de Arte, sectia Actorie (2012) si Master in Arta Actorului (2014) in cadrul Universitatii "Hyperion", Bucuresti 
      •Trainer Fastrackids -2012-2014, 2017-2018
      • Din 2013 a condus ateliere de dezvoltare personala prin teatru
      • Absolventa a Scolii Populare de Arte si Meserii, Slatina (2008)
      •Experienta ca Trainer coordonator – ateliere de dezvoltare personala pentru copii
      •Participare la Seminarul Educatoarelor Waldorf de la Hannover (Germania) in aprilie 2015
     •Participare la trainingul de formare Think like nature: Emotional Intelligence with Forest School in Anglia, iunie 2017

Fire optimistă și veselă, Lavinia reușește să transmită copiilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple, dar frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu tinerii participanți, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a creativității.

Vasile Titu - Ghidul copiilor in tinuturile dacilor. S-a nascut, a copilarit si traieste pe aceste meleaguri. Cunoscator si povestitor desavarsit de basme si legende despre daci. Diploma de Excelenta ca organizator de tabere eliberata de Gifted Education in 2011.
 
ORGANIZAM si minitabere doar cu copii in zona, acolo unde suntem solicitati de catre gradinite, scoli, invatatoare.
 
Pentru informaţii şi înscrieri sunaţi la organizator:
Lavinia Mateescu  -0771 056 055 sau va puteti inscrie direct pe site.
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin