CĂLĂTORIE "PE URMELE DACILOR LA POLOVRAGI"

Ascultă chemarea străbunilor și vino cu noi în perioada 15 -17 iunie 2019 SI 28 -30 IUNIE 2019 in explorarea tărâmurilor sacre ale dacilor la Polovragi. Urmează 3 zile de poveste cu parinti , copii si adultii ce isi doresc sa traiasca o experienta unica! Ia cu tine spiritul dacic, dorința vie de explorare și entuziasmul descoperirii locurilor, a legendelor șoptite la ceas de seară și miracolul trăirii în comuniune cu natura.

15 June - 17 June 2019, 28 June - 30 June 2019
FINALIZAT

PE URMELE DACILOR… LA POLOVRAGI 

Ascultă chemarea străbunilor și vino cu noi în perioada 15- 17 Iunie 2019 si 28 -30 iunie 2019 in explorarea tărâmurilor sacre ale dacilor la Polovragi. Urmează 3 zile de poveste prin Cheile Oltetului!
Ia cu tine spiritul dacic, dorința vie de explorare și entuziasmul descoperirii locurilor, a legendelor șoptite la ceas de seară și miracolul trăirii în comuniune cu natura.

ACEASTA CĂLĂTORIE SE ADRESEAZĂ DEOPOTRIVĂ  COPIILOR , PARINTILOR SI ADULTILOR. 
Scopul nostru este de a le transmite copiilor iubirea fața de natură si neam, şi de a-i ajuta să capete încredere în ceea ce sunt .Daca vrei ca si copilul tau sa traiasca aceste experiente unice, il asteptam sa paseasca cu incredere si curaj pe urmele stramosilor nostri geto-daci! 


Ziua 1 – BUCUREȘTI - plecare 08: 30 a.m 

Traseul din prima zi începe cu ruta Bucuresti-Pitesti-Horezu-Polovragi.

Odată ajunși în Horezu, ne oprim la Muzeul Unicat de Ceramică din România - la Horezu.
Apoi vom vizita Mănăstirea Polovragi, monument cu o vechime de peste 500 de ani.

Seara ajungem la poalele Munților Parâng, la Polovragi pentru prima seară de poveste și legende ale locului cu stramosii nostri daci.

Ziua 2 – POLOVRAGI - Mic Dejun 9:00 a.m 

Bună dimineața, Polovragi!…Polo vraci - Vracii de la Nord.

Începem ziua cu un mic dejun delicios și apă de izvor, urmând a vizita Peștera lui Zalmolxe, în Polovragi. Legendele spun ca aici locuia Zalmoxe, zeul dacilor…dar locul urmează a ne împărtăși mai mult.                                                                                    

De aici începem Călătoria Pe urmele Dacilor, deslușind semnele, simțind energia locului, pășind într-o lume unde spiritul dacic este încă viu.                                                      

Vom asculta apoi șipotul Oltețului și vom începe urcarea spre Cetatea Dacică de deasupra Polovragilor, unde dacii vraci și-au transmis învățăturile pe poteci cunoscute înainte numai de haiducii lui Iancu Jianu sau de căpitanul de plai, Ursache.

Odată ajunși sus, tot mai sus - sesiuni de poze, aer curat, priviri încântate și cu zâmbet continuăm… Dacă timpul ne permite și locul ne deschide calea, posibil ajungem și la întrunirea străbunilor atlanți și ne bucurăm de masa de prânz în mijlocul naturii, fiind pe vârf de munte.

Seara ajungem la pensiune- cina 19:00 p.m 

Ziua 3 - Mic Dejun 09:00 a.m 

In ultima zi suntem din nou însoțiți de același spirit dacic viu  printre copacii martor al prezenței străbunilor noștri
,  reconectarea cu tradițiile ancestrale, semnele timpului și cu bucuria momentului prezent.

  Satul Polovragi, nume care amintește încă despre geto-daci * „cei ce sunt la fel cu lupii”, și activitățile lor spirituale, ceremonii și ritualuri inclusiv cu plante si geme.

Luand cu noi frumoasele amintiri , plecăm apoi spre Horezu - Trovantii de la Costesti Rm.Vâlcea, și de aici spre autostrada Pitești -  București, drumul de întoarcere înapoi la capitală. 


Vasile, calauza noastra pe tot parcursul calatoriei cu parintii si copiii, a fost suficient de norocos pentru a o avea în viață, până acum 12 ani, pe străbunica lui, care mereu și-a facut timp să împartă cu el dintr-o cunoaștere veche, legătura cu Mama-Pământ, elementele naturii și toate viețuitoarele, legende și mituri. Astfel a deschis porțile unei cunoașteri vechi, din care vom împărtăși împreună .


Transportul se face cu microbuz / masini personale.

Costul acestei calatorii este 500 lei de persoana in care sunt incluse:
  -cazarea la pensiune de 3* ,
  -micul dejun inclus si cina
 -ghidarea, legendele si povestile locului
 -voia buna pe parcursul celor 3 zile. 
 - ateliere recreative pentru copii si parinti in natura
Costul pentru 1 copil: 200 lei. Pentru familie costul este de 1000 lei. Transportul nu este inclus. 
Copiii sub varsta de 5 ani au gratuitate la cazare. Avem gastronomie locala si in fiecare zi puteti alege ce doriti sa mancati. 

Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 450 ron pana la 8 iunie 2019. Pentru cei care doresc sa vina intr-o alta perioada, in afara de cea mentionata, rog sa ia legatura cu noi telefonic. 
ORGANIZAM si minitabere doar cu copii in zona, acolo unde suntem solicitati in scoli. 
Se accepta familii cu copii si persoane singure sau cupluri. Vom avea 3 zile de poveste pe Cheile Oltetului si gastronomie locala si ateliere recreative cu copii, parinti.

Pentru informaţii şi înscrieri sunaţi la organizator:
-Lavinia Mateescu : 0771 056 055    si pe site: taraluizalmoxe.roIn functie de solicitarea dvs avem si un album cu amintiri de neuitat cu copiii si parintii din calatoriile noastre! Zamolxe e cu noi in Dacia!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin