CĂLĂTORIE LA TEMPLUL DORINŢELOR ŞI CETĂŢILE DACICE - SARMISEGETUSA REGIA

Urmează-ne în perioada, 01 -03 APRILIE 2016, la Templul DORINTELOR de la Sinca Veche, Platoul Vartoapelor cu Poiana de ghiocei si Pestera de la Vartoape, si la cetatile dacice : Sarmisegetusa Regia, Cetatuia Costesti .

1 April - 3 April 2016
FINALIZAT
Vrei sa vii intr-o calatorie zalmoxiana, sa simti mirosul primaverii, al ghioceilor si al povestilor frumoase?

Urmeaza-ne in perioada, 01 -03 APRILIE 2016, la Templul DORINTELOR de la Sinca Veche si cetatile dacice : Sarmisegetusa Regia, Fetele Albe, Cetatuia Costesti .

Ne dorim ca aceasta calatorie sa porneasca din sufletul vostru liber -care sa se intalneasca cu sufletele vechilor daci, asa cum a pornit focul spiritualitatii, de la mormantul parintelui Arsenie Boca.

Din inima Daciei, Sarmisegetusa, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi să te naşti a doua oară, poţi să zbori unde visezi, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. Esti tu insuti! Daca iti doresti sa ai parte aceste trairi inaltatoare, vino sa-ti cunosti stramosii prin povestea nemuritoare a sangelui din care ne tragem, prin legendele vii ce traiesc in grai.

Platoul Vartoapelor cu Pestera de la Vartoape este un loc cu totul special. Este inceputul şi sfârşitul, este acel tărâm descris de Ispirescu, fiind acela al tineretii făra batraneţe şi al vieţii fără de moarte.Este Taramul Primaverii vesnice, acel tărâm unde treci graniţa între curaj si frica, intre adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate.

Toti cei care simt chemarea strabunilor, sunt rugati sa isi confirme participarea la unul din nr. de telefon: 0771 651 684/ 0740 056 391 pana la data de 24 martie 2016.

Organizatori:
Vasile Sarmi, calauza noastra in aceasta calatorie si membru al Academiei Dacoromane. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Vasile ne va spune povesti din zona Muntilor Orastiei, culese din stana in stana, din foc in foc. O sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-un an cat altii in zece.
O sa ne spuna despre muntele Gugu si despre marele cristal a carui putere se manifesta din zi in zi mai mult. Povesti…povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.


Lavinia Florentina Mateescu:
• Organizator de evenimente spirituale, culturale si turistice
• Absolventa a Facultatii de Arte, sectia Actorie si Master in Arta Actorului in cadrul Universitatii "Hyperion", Bucuresti
• Educatoare Waldorf în formare și practică
•Trainer Fastrackids pe dezvoltarea emotionala a copiilor
• Din 2013 conduce ateliere de dezvoltare personala prin teatru
• Absolventa a Scolii Populare de Arte si Meserii, Slatina

"Fire optimistă și veselă, Lavinia Mateescu reușește să transmită oamenilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple si frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu toti participanții, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a propriei creativități."


Costul calatoriei: 400 lei/ persoana in camera dubla/ tripla si include:
-cazare la pensiune***,
-demipensiune (mic dejun si cina consistenta),
-ghidajul si meditatii libere,
-legende si povesti despre daci si
-voia buna pe parcursul celor 3 zile.

Transportul se face cu masini personale. Daca sunteti un grup care doriti sa veniti intr-o alta perioada in afara de cea mentionata, luati legatura telefonic cu unul dintre organizatori.

Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 200 ron, pana la data de 20 martie 2016.

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la organizator:
Lavinia Mateescu: 0771 651 684/ 0740056391/  sau pe facebook: Initieri zalmoxiene .

Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa!
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin