CĂLĂTORIE LA POIANA CU GHIOCEI DE LA VÂRTOAPE - SARMISEGETUSA

Urmeaza-ne in perioada 29 -31 martie 2019, 5- 7 aprilie 2019, la Platoul Vartoapelor cu Poiana de ghiocei si Pestera de la Vartoape, si cetatile dacice : Sarmisegetusa Regia, Cetatuia Costesti .

Vezi galerie foto
25 March - 27 March 2016, 24 March - 26 March 2017, 30 March - 1 April 2018, 21 March - 24 March 2019, 5 April - 7 April 2019
SARMISEGETUSA REGIA
FINALIZAT

Vrei sa vii intr-o CĂLĂTORIE MAGICĂ, sa simti mirosul primaverii, al ghioceilor si al povestilor frumoase?

Urmeaza-ne in perioada 29 -31 martie 2019, 5- 7 aprilie la Platoul Vartoapelor cu Poiana de ghiocei si Pestera de la Vartoape si cetatile dacice : Sarmisegetusa Regia, Cetatuia Costesti .

Ne dorim ca aceasta calatorie sa porneasca din sufletul vostru liber -care sa se intalneasca cu sufletele vechilor daci, asa cum a pornit focul spiritualitatii, de la mormantul parintelui Arsenie Boca.

Din inima Daciei, Sarmisegetusa, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi să te naşti a doua oară, poţi să zbori unde visezi, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. Esti tu insuti! Daca iti doresti sa ai parte aceste trairi inaltatoare, vino sa-ti cunosti stramosii prin povestea nemuritoare a sangelui din care ne tragem, prin legendele vii ce traiesc in grai.

Platoul Vartoapelor cu Pestera de la Vartoape este un loc cu totul special. Este inceputul şi sfârşitul, este acel tărâm descris de Ispirescu, fiind acela al tineretii făra batraneţe şi al vieţii fără de moarte.Este Taramul Primaverii vesnice, acel tărâm unde treci graniţa între curaj si frica, intre adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate.

Toti cei care simt chemarea si vor ca noptile de echinoctiu sa ii gaseasca la cetatile dacice, sunt rugati sa isi confirme participarea la unul din nr. de telefon: Vasile Sarmi:  0734971919 / 0760027944  pana la data de 1 APRILIE 2019.

 

Organizatori:
 Vasile Sarmi, calauza noastra in aceasta calatorie si membru al Academiei Dacoromâne. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice de la Sarmisegetusa si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.

Vasile  ne va spune povesti din zona Muntilor Orastiei, culese din stana in stana, din foc in foc. O sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-un an cat altii in zece.
O sa ne spuna despre muntele Gugu si despre marele cristal a carui putere se manifesta din zi in zi mai mult. Povesti…povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.

 
Lavinia Florentina Mateescu: 
•Organizator de evenimente spirituale, culturale si turistice
• Absolventa a Facultatii de Arte, sectia Actorie (2012) si Master in Arta Actorului (2014) in cadrul Universitatii "Hyperion", Bucuresti 
• Educatoare Waldorf în formare și practică
•Trainer Fastrackids pe dezvoltarea emotionala a copiilor -2012
• Din 2013 conduce ateliere de dezvoltare personala prin teatru 
• Absolventa a Scolii Populare de Arte si Meserii, Slatina (2008)

Fire optimistă și veselă, Lavinia Mateescu reușește să transmită oamenilor entuziasmul și bucuria pentru lucrurile simple si  frumoase din viață. Firea sa copilăroasă îi dă posibilitatea de a interacționa cât mai ușor cu toti participanții, îndrumându-i astfel în dezvoltarea comunicării și a propriei creativități.
 

Costul calatoriei: 450 lei/ persoana  in camera dubla/ tripla  si include:
 -cazare 2 nopti la pensiune***, Costesti- Hunedoara 
 -mic dejun inclus
 -ghidajul si meditatii libere,
 -legende si povesti despre zane si ghiocei 
 -voia buna pe parcursul celor 3 zile.
Transportul se face cu microbuz autorizat , costul de persoana fiind de 250 lei. Copiii pana in 5 ani au gratuitate la cazare, ceilalti copii au reducere 50 %. 

Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 300 ron, pana la data de 1 aprilie 2019.

Urmeaza calatoria SPIRITUALA de Paste in inima Daciei, Sarmisegetusa  (  26 aprilie - 29 aprilie 2019)

Pentru inscrieri si alte detalii sunati la organizator:
Vasile Sarmi:  0734971919 / 0760027944 sau pe facebook: Initieri zalmoxiene / Tara lui Zalmoxe si pe site: http://taraluizalmoxe.ro/
Pe facebook: Initieri zalmoxiene la evenimente vezi calatoria precedenta.

 Aici poti vedea si un video cu Calatoria de anul trecut .

Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor daci la Sarmizegetusa!

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin