CALATORIE INITIATICA LA VF. GUGU - RETEZAT

Va invitam in perioada 15 - 18 august 2019 in Muntii Retezat pe Vf. Gugu(2291m) si Pestera lui Zalmoxe, manastirea Colti si Biserica Densus. Daca vrei sa vezi muntele cu adevarat, iti vei lua pelerina , rucsacul si inima dornica de aventura. Vom poposi la o stana de oi, unde vom manca si vom depana amintiri in jurul focului de tabara.

Vezi galerie foto
4 August - 7 August 2016, 18 July - 22 July 2017, 16 August - 19 August 2018, 24 August - 27 August 2018, 15 August - 18 August 2019
Rezervatia Parcul National Retezat
FINALIZAT
 
Va invitam in perioada 15 - 18 AUGUST 2019 in Muntii Retezat pe Vf. Gugu(2291m) si Pestera lui Zalmoxe, manastirea Colti si Biserica Densus.

Vrei sa vii intr-o calatorie zalmoxiana? Atunci iubeste soarele si, Zalmoxe cu pestera sa te va iubi si iti va arata calea catre tine si catre dacii din inima ta.

Ca sa primesti initieri zalmoxiene trebuie sa crezi in ceea ce ii place Soarelui si Lunii, trebuie sa crezi in tine. Cand pleci pe acest drum initiatic trebuie sa crezi ca poti schimba vremea prin credinta ta, din ceata sa aduci soarele.
Daca vrei sa vezi muntele cu adevarat, iti vei lua  pelerina si rucsacul si inima dornica de aventura. Vom poposi la o stana de oi, unde vom manca si vom depana amintiri in jurul focului de tabara.

Ca sa fii zalmoxian trebuie sa traiesti prin tine insuti si sa fii deschis la lucrurile care ti se arata. Sa-ti iei o initiere zalmoxiana nu inseamna doar sa mergi intr- o excursie pe munte, ci trebuie sa simti chemarea muntelui si dorinta vie in suflet.
Se spune despre Vf.Gugu ca este Kogaionul dacilor, muntele sfânt al lui Zalmoxe din zona Retezat, mai este denumit și “muntele care se ascunde privirii”, un loc plin de mistere care în anumite ore din zi nu mai poate fi văzut.

Daca reusesti sa treci prin ceata ce inconjoara muntele Gugu, atunci vei stii ca ai primit o initiere zalmoxiana. Daca ajungi la vf. Gugu pe soare, atunci multumeste-i muntelui ca te-a primit si mergi mai departe . Invata sa respecti muntele si el te va respecta. 
Calauza noastra pe tot parcursul calatoriei va fi Vasile Sarmi, om despre care multi au auzit. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.
 
Vasile o sa ne conduca pasii la Pestera lui Zamolxe, unde simti ca esti mai aproape de Dumnezeu, orizonturile ti-i se schimba si incepi sa visezi cu ochii deschisi.
O sa ne spuna despre muntele Gugu si despre marele cristal a carui putere se manifesta din zi in zi mai mult. Povesti… povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ele minunea creatiei, creand.
 
Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri simple care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.
 
Transportul se face cu masinile proprii . Persoanele care simt chemarea sa mearga, dar nu au masina rog sa ne comunice la telefon.
In prima zi mergem prin Tara Hategului. A doua zi ne indreptam catre refugiul Gugu (1650m), vom urca prin padure aprox.4 ore, iar noaptea vom dormi la refugiu. A treia zi ne vom continua traseul la Pestera lui Zalmoxe si la vf.Gugu(2291m) si Lacul Gugu. Ziua 4 ne intoarcem spre casa, fiecare integrand ce a primit.

Traseul este de dificultate peste medie si necesita antrenament .Traseul nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiace sau cu afectiuni ale coloanei vertebrale.
Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 450 ron pana la 20 iulie 2019.

Pentru înformaţii şi înscrieri sunaţi la:
- Vasile Sarmi:  0734971919 / 0760027944  sau facebook: Initieri zalmoxiene / Tara lui Zalmoxe si pe site: http://taraluizalmoxe.ro/

 
Este necesar sa aveti: echipament montan pentru drumeţii pe vreme frumoasă sau rece, bocanci de munte, lanterna, rucsac, izopren, sac de dormit, si hrana pentru 3 zile.

Video cu Calatoria initiatica de anul trecut
Zamolxe e cu noi in Dacia!
Veniti alaturi de noi in Calatoria spirituala Pe urmele stramosilor daci in Retezat la Vf Gugu!
Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin