CĂLĂTORIE DE PASTE "PE URMELE STRĂMOŞILOR DACI LA SARMISEGETUSA"

Calatorie catre dacii din inima noastra. Ca sa-i gasiti e nevoie sa va gasiti pe voi. Energia pasului, a soarelui si a locurilor in care veti merge, va vor indrepta gandurile spre iubirea fata de spiritele naturii si ale strabunilor .

18 April - 21 April 2014, 9 April - 13 April 2015, 14 April - 17 April 2017, 6 April - 9 April 2018, 26 April - 29 April 2019
FINALIZAT

              CĂLĂTORIE DE PASTE "PE URMELE STRĂMOȘILOR DACI LA SARMISEGETUSA"
                                    

Calatorie catre dacii din inima noastra. Ca sa-i gasiti e nevoie sa va gasiti pe voi. Energia pasului, a soarelui si a locurilor in care vei merge, iti vor indrepta gandurile spre iubirea fata de spiritele naturii si ale strabunilor .

Va invitam in perioada 26 - 29 aprilie 2019 sa celebram Invierea Domnului la Biserica din satul Costesti, Hunedoara. Ca o rugăciune pusă la rădăcina neamului românesc, aceasta biserica se află în centrul de unde poporul român își trage obârșia, între fortărețele dacice din munții Orăștiei. Avand un aer îmbibat cu istorie veche, amestecat cu liniștea rugăciunilor, ea poate fi considerata o poarta spre cer pentru toți cei care vin cu sufletul deschis.

Din inima Daciei, Sarmisegetusa, au luat nastere legendele întregului neam, de aici curge izvorul vieţii, aici poţi să traiesti sentimentul că eşti un om liber şi detaşat , poţi să te naşti a doua oară, poţi să zbori unde visezi, aici aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide. ESTI TU INSUTI!
De vrei sa ai parte de aceste trairi inaltatoare, vino cu noi in aceasta calatorie de Paste la Sarmisegetuza, din 06 - 09 aprilie 2017 .

Pe parcursul celor 4 zile vom vizita cetatile dacice: Sarmisegetusa Regia, Cetatuia Costesti, cetatea Fetele Albe/ Blidaru in masura in care timpul ne permite. In Vinerea mare vom merge la mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop si la grota Sf. Ioan de la Prislop si la Biserica Densus, urmand ca in Noaptea de Inviere sa mergem la Schitul din comuna.

Calauze pe tot parcursul calatoriei ne vor fi Vasile Sarmi si Lavinia Mateescu .Vasile a copilarit printre cadranele solare de la Sarmisegetusa si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetusa, Constantin Daicoviciu.
Vasile ne va spune povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el.Fiecare seara de povesti se va incheia cu discutii libere si foc la semineu.

In costul calatoriei sunt incluse:

   -cazarea 3 nopti la pensiune in camera dubla/ tripla

  -demipensiune (mic dejun si  cina consistenta cu produse traditionale),

  -Masa speciala de Paste (mancaruri traditionale de miel, porc sau de post)
  - hora luncaneasca

  -datini si obiceiuri de Sfintele Sarbatori

  -participarea la Slujba Invierii 

  -ghidajul, meditatiile libere
  -legende si povesti despre daci si legatura lor cu Zalmoxe .


Plecare: Bucuresti, vineri-26 APRILIE 2019, ora 08:00  cu  intoarcere luni seara 29 aprilie 2019
Transportul se face cu masinile proprii. La cerere putem inchiria microbuz.

 Inscrierea se face în limita locurilor disponibile, prin achitarea unui avans de 450 ron, pana la data de 11 aprilie 2019. Locurile sunt limitate!

 Vino cu sufletul deschis si vremea va tine cu tine! Daca avem soare in suflet si in gand, soarele ne va insoti intotdeauna!

Pentru inscrieri sunati la organizator :
-Lavinia Mateescu: 0771 056 055/ 0740 056 391/  sau  facebook: Initieri zalmoxiene . 

Necesar: echipament montan pentru drumeţii pe vreme frumoasă dar şi rece.

Vasile, paznicul spiritual al cetăților din munții Șureanu, un suflet minunat care împrăștie necontenit cunoștințele și datinile strămoșești zamolxiene.
Lucian
"Participarea mea la "Cercul de sunet - Cântece strămoșești" mi-a oferit prilejul de a mă regăsi și de a mă reapropia de marea noastră familie a dacilor. M-am simțit foarte bine și mă simt din ce în ce mai bine atunci când îmbrățișez și păstrez cu drag tradițiile, cultura, valorile neamului nostru dac. Mulțumesc din suflet organizatorilor pentru efortul depus, domnului Vasile Sarmi pentru implicarea sa și tuturor acelora care păstrează în sufletul lor viu, spiritul strămoșilor nostri daci! Îmi doresc să ne regăsim și să ne unim cu toții sub protecția și binecuvântarea strămoșilor nostri dacii."
Mihai V.
Autenticitate, Responsabilitate, Curaj - calitățile dacilor zamolxieni - sunt reprezentative pentru omul Vasile. Și cum fiecare drum către inimă, e un drum spre casă ... vă urez alături de el, DRUM BUN SPRE CASĂ!
Claudia Sandulescu - Trainer
"La granița dintre cele spuse și cele nespuse, într-o călătorie eternă a memoriei ancestrale și a redescoperirii puterii de a privi sinele fără temeri că ar putea fi lezat ego-ul, călătoria alături de acest om, Vasile Sarmi, a fost una înspre simplitatea desăvârșirii - legendele, puterea locurilor și a cuvintelor, jocul naturii, totul spune o poveste. Poți alege să crezi și atunci fiece clipă și adiere iți șoptește câte ceva, sau poți alege să nu crezi și vei fi cufundat în brațele naturii care va avea grijă să îți arate că faci parte din tot ceea ce te înconjoară. Mulțumesc pentru această prezentă puternică pe care am cunoscut-o!"
Simon Razvan Florin